• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahumägi deklareeris Kreetal asuva auto

  Sügisel villaskandaali sattunud reformierakondlasest riigikogu kapo-komisjoni esimees  Jaanus Rahumägi pidi majanduslike huvide deklaratsiooni lisama naisega ühisomandis oleva Kreetale viidud kabriolet-Saabi,  mida Rahumägid on Kreetal kasutanud eelmisel ja üle-eelmisel suvel.

  Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni 2010. aasta töö aruandest selgub, et komisjon arutas detsembrikuu istungil Äripäevas ilmunud artiklitest ajendatuna koos riigikogu liikme Jaanus Rahumäega tema majanduslike huvide deklaratsioonis kajastatud andmeid.
  Komisjon kontrollis ka deklaratsioonis esitatud andmete vastavust kinnistusregistri ja äriregistri andmetele. Kontrollimise tulemusena täpsustas Rahumägi oma deklaratsiooni, lisades sinna ühisomandis oleva ja abikaasa nimele registreeritud 1997.a sõiduauto Saabi, 5000 kroonise nimiväärtusega osa omamise osaühingus Lucca Tennis ja lisas abikaasaga ühiselt deklareeritud maksustatava tulu suuruse. Komisjon kuulas Jaanus Rahumäe selgitusi ja jäi esitatud andmetega rahule.
  Novembrikuu istungil käsitles komisjon ka 29. oktoobril 2010 Äripäeva artiklis „Rein Ratas varjab tulu” toodud informatsiooni.
  Täiendava vestluse käigus riigikogu liikme Rein Ratasega selgus, et artiklis käsitletud keskkonnamõjude hindamisest saadud tulu on olnud ühekordse iseloomuga ja saadud sissetulek jäänud 10 000 krooni piiresse, mis kajastub deklaratsioonipunktis 13 märgitud maksustatava tulu sees. Kuna tegemist pole regulaarse tuluga, asus komisjon seisukohale, et nende summade mittemärkimine täiendavalt „Muud regulaarsed tulud” on põhjendatud.
  Lisaks on komisjon edastanud riigiprokuratuurile kuriteoteate õigusrikkumiste kahtlusest riigihanke korras rajatava Keila kooli ehitusel, mille komisjonile saatsid osaühingu AB Ansambel omanikud Raivo Tammik ja Mart Rõuk.
  Põhja politseiprefektuurile edastati ka Keila Vallavolikogu liikme Kadri Tillemanni märgukiri koos lisamaterjalidega, kontrollimaks, kas Keila Vallavolikogu liikme Peep Miguri tegevuses märgukirjas kirjeldatud juhul esinevad huvide konflikti tunnused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
USA tarbijakulutused detsembris langesid
Täna avaldatud Tööministeeriumi majandusandmetest selgub, et USA tarbijakulutused langesid detsembris 0,6%, viidates majandus taastumise aeglustumisele, vahendab Reuters.
Täna avaldatud Tööministeeriumi majandusandmetest selgub, et USA tarbijakulutused langesid detsembris 0,6%, viidates majandus taastumise aeglustumisele, vahendab Reuters.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Riigi uus radarisüsteem avab tuuleenergiale suure osa Mandri-Eestist
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.