Sven Mikser: Eesti poliitiline mõte vajab restarti

Väinu Rozental 16. jaanuar 2011, 12:46

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser kinnitas täna rahvusraamatukokku kogunenud erakonna valimiskogul, et sotsiaaldemokraatidest saab Eesti poliitika põhitegija, kes suudab anda ühiskonnale uue arengu.

Mikseri sõnul on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kohus kasvada, areneda ja saada Eesti poliitika põhitegijaks, edastas erakond oma pressiteates. „Ja seda mitte seetõttu, et meie vajame võimu, vaid sellepärast, et Eesti vajab rohkem sotsiaaldemokraatiat. Eesti hangunud poliitiline mõte vajab restarti. Eesti kinni jooksvad primitiivsed majanduslahendused vajavad värske pilguga üle vaatamist,“ rääkis Mikser.

Poliitilisel olukorral peatunud Mikseri hinnangul on valimiste eel toimumas kõige tõsisem väitlus sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna vahel, kes pakuvad kõige sisulisemaid, kuid samas kõige erinevamaid lahendusi. „Me oleme selleks debatiks valmis,“ ütles ta.

Mikser osutas ka sellele, et Keskerakonna ja tema juhi tegevuses on palju sellist, mida on raske heaks kiita või vaikides taluda. „Ma tahaksin loota, et see hiljutine raputus lõi ehk ka Keskerakonnas õhu liikuma. Kinnitan, et Sotsiaaldemokraatlik Erakond on valmis otsima koostööd uueneva, oma siseprobleeme lahendada suutva Keskerakonnaga. See on vajalik, et tuua see oluline erakond ja tema valijad, sealhulgas oluline osa vene emakeelega valijaist, isolatsioonist välja ja anda nende häältele tegelik väljund ka riigi asjade otsustamisel,“ sõnas Mikser.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2011, 12:46
Otsi:

Ava täpsem otsing