Birjo Must • 21. jaanuar 2011 kell 9:55

Siim Raie: liiga palju keskendumist üksikule töötule

Täna on Eestis üleliia suur fookus üksiku töötuga tegelemisel, suuremat tähelepanu peaksime pöörama hoopis töökohtade loomisele ehk ettevõtlikkuse edendamisele, rääkis Kaubandus- ja Tööstuskoja juht Siim Raie. 

„Töötut aidates me küll tõenäoliselt saame ta tööjõuturule tagasi, kuid kiiremini toimuks protsess juhul, kui hoolitseksime rohkem töökohtade loojate eest,“ arvas Raie.

Ettevõtlusesse peaks Raie sõnul suunama raha, tegevusi ja pakkuma ka lihtsalt moraalset toetust. Töökohtade looja peaks olema Eesti riigis väga kõrges hinnas inimene, lausus ta. Koos toetusrahaga peaks Raie arvates kaasas käima ka see, et kõik tegevused, mida täna töötute suunas tehakse, tõstaksid reaalselt nende kvalifikatsiooni. „See aitaks neid tööjõuturul paremini rakendada,“ mainis Raie. 

Me küll koolitame, kuid ei mõõda seda, kas nende kvalifikatsioon reaalselt kasvab, tõi Raie välja praeguse süsteemi puudused.

Täna selgus töötukassa statistikast, et registreeritud töötute arv on selle aasta esimesel kolmel nädalal kasvanud, viimasel nädala suurenes töötute arv 262 inimese võrra. 

Hetkel kuum