• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ERSO juhiks saab Kadri Tali

  Kultuuriminister Laine Jänes kiitis heaks konkursikomisjoni ettepaneku nimetada Eesti riikliku sümfooniaorkestri (ERSO) direktoriks muusikamänedžer ja produtsent Kadri Tali.

  Kadri Tali on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli ja Eesti Muusikaakadeemia. Ta on Põhjamaade sümfooniaorkestri looja, mänedžer ja produtsent alates 1996. aastast, tegutsenud ka kammerorkestri Kremerata Baltica mänedžerina ning töötanud kaheksa aastat Eesti Kontserdis projektijuhina.
  Kadri Tali algatusel ja eestvedamisel on toimunud kümneid kontserdihooaegu ja –turneesid, teiste seas Põhjamaade sümfooniaorkestri iga-aastased temaatilised kontserdisarjad. Ta on nelja heliplaadi kaasprodutsent ning olnud osaline mitmetes rahvusvahelistes koostööprojektides dokumentaalfilmidest muusikafestivalideni.
  ERSO direktor vastutab orkestri kui riigi etendusasutuse töö igapäevase ja strateegilise juhtimise eest, pidades silmas ERSO-le pandud kunstilisi ning majanduslikke eesmärke. Oluline ülesanne on ERSO loomingulise ja majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatud tegevuste elluviimine.
  ERSO direktori konkursile laekusid tähtajaks kaheksa kandidaadi sooviavaldused. Kandidaatide sobivust ametikohale kaalus komisjon, kuhu kuulusid Eesti Muusikanõukogu, ERSO loomenõukogu, ERSO orkestrantide ja kultuuriministeeriumi esindajad.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.