ERSO juhiks saab Kadri Tali

Silvia Kruusmaa 15. märts 2011, 12:38

Kultuuriminister Laine Jänes kiitis heaks konkursikomisjoni ettepaneku nimetada Eesti riikliku sümfooniaorkestri (ERSO) direktoriks muusikamänedžer ja produtsent Kadri Tali.

Kadri Tali on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli ja Eesti Muusikaakadeemia. Ta on Põhjamaade sümfooniaorkestri looja, mänedžer ja produtsent alates 1996. aastast, tegutsenud ka kammerorkestri Kremerata Baltica mänedžerina ning töötanud kaheksa aastat Eesti Kontserdis projektijuhina.

Kadri Tali algatusel ja eestvedamisel on toimunud kümneid kontserdihooaegu ja –turneesid, teiste seas Põhjamaade sümfooniaorkestri iga-aastased temaatilised kontserdisarjad. Ta on nelja heliplaadi kaasprodutsent ning olnud osaline mitmetes rahvusvahelistes koostööprojektides dokumentaalfilmidest muusikafestivalideni.

ERSO direktor vastutab orkestri kui riigi etendusasutuse töö igapäevase ja strateegilise juhtimise eest, pidades silmas ERSO-le pandud kunstilisi ning majanduslikke eesmärke. Oluline ülesanne on ERSO loomingulise ja majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatud tegevuste elluviimine.

ERSO direktori konkursile laekusid tähtajaks kaheksa kandidaadi sooviavaldused. Kandidaatide sobivust ametikohale kaalus komisjon, kuhu kuulusid Eesti Muusikanõukogu, ERSO loomenõukogu, ERSO orkestrantide ja kultuuriministeeriumi esindajad.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. March 2011, 10:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing