Kadrin Karner • 15. juuni 2011 kell 11:55

Kriisikomisjon kiitis heaks küberrünnakute lahendamise eelnõu

Tänasel valitsuse kriisikomisjoni istungil kiideti heaks Riigi Infosüsteemi Ameti koostatud ulatusliku küberrünnaku hädaolukorra lahendamise plaani eelnõu.

Heakskiidu said ka politsei- ja piirivalveameti ja terviseameti vastutusalas olevate hädaolukordade lahendamise eelnõud, teatas siseministeerium.

„Tänases internetikeskkonnas on väiksemad küberrünnakud igapäevased, neid me tavainimestena enamasti ei taju. Eesti Vabariik on aga 2007. aastal kogenud ka ulatuslikku küberrünnakut, kui lisaks inimeste igapäevategevuste häirimisele oli eesmärk tekitada ka ulatuslikku mainekahju riigile,“ ütles valitsuse kriisikomisjoni esimees siseminister Ken-Marti Vaher. „Sellises kontekstis on RIA ulatusliku küberrünnaku hädaolukorra lahendamise plaan ülimalt oluline,“ lisas Vaher.

Kriisikomisjon kiitis heaks järgnevad politsei- ja piirivalveameti juhitavate hädaolukordade plaanide eelnõud: paljude inimeste tervisekahjustustest või hukkumisest jää tekkimisel või lagunemisel põhjustatud hädaolukord; paljude kannatanutega laevaõnnetuse, õhusõiduki õnnetuse, massilise korratuse ja pantvangi võtmise hädaolukorrad.

Kriisikomisjon kiitis heaks ka terviseameti koostatud epideemia ja massilise mürgistuse hädaolukorra lahendamise plaanide eelnõud.

Valitsuse kriisikomisjon on moodustatud kriisireguleerimisalase tegevuse ja hädaolukorraks valmisoleku kavandamise koordineerimiseks. Siseministri juhitud komisjon koguneb korralistele istungitele vähemalt kord kvartalis.

 

Hetkel kuum