• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalvi põrkus kohtuteel meelevaldsusega

  AS Liviko ja minu täielik õigeksmõistmine riigikohtu poolt oli pikalt oodatud otsus, mida lugedes mõistan, et riigikohus on kohtuasja materjalidesse ka tegelikult süvenenud ja vältimatu tõeni jõudnud, kirjutas Liviko juht Janek Kalvi.

  „Saan riigikohtuga vaid nõustuda, et antud asjas rajasid alama astme kohtud oma otsuse oletustele, mitte tõenditele,“ sõnas Kalvi.
  Kalvi lisas, et kui alama astme kohtud oleksid ilma eelarvamusteta kaalunud Liviko ja tema esitatud tõendeid meie süütusest, oleks õiglase lahendini jõutud märksa varem.
  Kalvi sõnul on majanduses toimuvad mehhanismid on piisavalt keerulised ja kahjuks tuli protsessi vältel kokku puutuda valdkonda mitte tundvate inimeste täiesti meelevaldsete järeldustega ja otsustega. Kalvi sõnul Liviko turuliidri positsiooni saavutanud ausalt. ”Meie edu taga on tuhandete inimeste 112 aasta vältel tehtud töö ja see enam kui aasta kestnud ebaõiglane süüdistus puudutas kaudselt meid kõiki. Ükski otsus ei ole kunagi vääranud meie kurssi olla ausas konkurentsis Eesti alkoholitööstust edendamas ja maailmale tutvustamas,” lausus Kalvi. AS Livikot esindanud advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene partneri Erki Kergandberg sõnas, et riigikohus on oma lahendis kinnitanud olulist põhimõtet, et kriminaalmenetluses tuleb asjaolusid hinnata täielikult, igakülgselt ja objektiivselt.
  Kergandber lisas, et jälitustegevusega teises kriminaalmenetluses kogutud kolmandate isikute vestlusele ei saa rajada süüdimõistvat kohtuotsust, kui asjas ei ole tuvastatud mitte ühtegi isiku süüd otseselt tõendavat asjaolu.
  Janek Kalvi ja AS Liviko suhtes leidis üheselt tuvastamist, et viimased ei ole toime pannud ühtegi konkurentsiõiguse alast või muud õigusrikkumist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.