• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahumägide Kreeta-Saabil puudub kehtiv ülevaatus

  Reformierakondlane Jaanus Rahumägi kasutas riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni esimehena Kreetal Saabi, millel puudub kehtiv ülevaatus.

  Rahumägi naise nimel olev allakeeratava katusega punane Saab kannab edevat numbrimärki 007 ESC. Auto transporditi juba 2009. aastal Kreetale, kui Rahumäed suvel seal asuvas luksvillas puhkasid. Sama aasta septembris lõppes aga masinal korralise ülevaatuse tähtaeg.
  2010. aasta aprillis veetis Rahumägi koos naisega villas nädala. Juba jaanipäevast võttis tollane riigikogu kapo-komisjoni esimees rohkem kui kaheks kuuks aja maha ja nautis suve Vahemere saarel.
  Villa omanikuks on Küprose offshore-firma Corringham Limited, mis on Rahumägi belglasest sõbra Eric Van de Wynkelele kuuluva OÜ Verheyen tütarfirma.Pere kasutuses oleval Saabil aga kehtivat ülevaatust eelmisel aastal ei olnud ning ei ole ka praegu.
  „Ma ei vasta ühelegi Äripäeva küsimusele ja ma ei suhtle teiega. Ma ei ole avaliku elu tegelane, ma olen eraisik. Ärge rohkem tülitage mind ja kustutage mälust minu telefoninumber ära,“ lõpetas Rahumägi kõne.
  Maanteeameti kinnitusel tuleb Eestis registreeritud auto esitada ülevaatusele Eestis. „Liiklusseaduse nõuetest lähtuvalt peavad liikluses kasutatavad mootorsõidukid ja selle haagised olema läbinud tähtaegselt tehnonõuetele vastavuse kontrolli. Vastutuse sätetes on ette nähtud karistused nii tehnonõuetele vastavuse kontrolli mitteläbinud sõiduki juhtimise, kui ka juhtima lubamise eest,“ selgitas maanteeameti pressiesindaja Timo Vijar.
  Mullu sügisel avalikustas Äripäev, et tollane riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni esimees Rahumägi kasutab hüvesid, mida ta ei ole deklareerinud majanduslike huvide deklaratsioonis.
  Alguses Rahumägi eitas villas puhkamist, nähes aga temast seal tehtud fotosid, ütles, et villa kuulub tema perekonnale. Samuti väitis ta, et ei tea, kellele kuuluvat maasturit ta Kreetal kasutas ning ettevõttega Verheyen ei ole tal mingit seost.Pärast Äripäevas ilmunud artiklit tunnistas Rahumägi, et Kreetal asuv villa kuulub tema sõbrale ja äripartnerile Van de Wynkelele. Äripäevale teadaolevalt veetis Rahumägi selles villas perega puhkust ka 2009. aasta suvel ning 2010. aasta kevadel. 2009. aastal transporditi Kreetale ka Rahumägi abikaasale kuuluv Saab.
  Lisaks sellele, et Rahumägi kasutuses on olnud Verheyenile kuuluv villa ja maastur, on see ettevõte varjatult rahastanud ka Rahumägi valimiskampaaniat. 2007. aasta alguses tasus Verheyen Rahumägi eest viimase kampaaniakulusid 424 000 krooni ulatuses. Eesti seaduse kohaselt ei tohi firmad erakondi rahastada.
  Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon arutas mullu detsembrikuu istungil Äripäevas ilmunud artiklitest ajendatuna koos riigikogu liikme Jaanus Rahumäega tema majanduslike huvide deklaratsioonis kajastatud andmeid.
  Komisjon kontrollis ka deklaratsioonis esitatud andmete vastavust kinnistusregistri ja äriregistri andmetele. Kontrollimise tulemusena täpsustas Rahumägi oma deklaratsiooni, lisades muuhulgas sinna ühisomandis oleva ja abikaasa nimele registreeritud sõiduauto Saabi.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.