Fordil ootamatult suur kasum

Maarja-Liis Mitri 26. juuli 2011, 18:00

USA autotootja Ford raporteeris täna analüütikute ootusi ületavast kasumist, millele aitasid kaasa nii kõrgemad hinnad kui ka paremad müügitulemused Põhja-Ameerikas, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Ford, ainus USA autotootja, mis keeldus kriisi ajal valitsuse pakutavast finantsabist, on juba kaheksandat järjestikust kvartalit kasumis, kirjutab Reuters. Ettevõttel aitas aastatel 2006 kuni 2008 tekkinud ligi 30 miljardi suurusest kahjumist väljuda töötajate arvu vähendamine, kahjumlikest brändidest loobumine ja uute mudelite, nagu sportmaasturid, turule toomine.

Põhja-Ameerikas tõusis Fordi teise kvartali kasum 0,5% 1,91 miljardi dollarini, samas oli see siiski ainus regioon, kus firma kasum paranes. Euroopas on Ford olnud viimastel kvartalitel rohkem mahajääja rollis ja firma maksueelne kasum vähenes viimases kvartalis pea poole võrra, olles vaid 176 miljonit dollarit. 

Üldkokkuvõttes oli Fordi kasum teises kvartalis 2,4 miljardit dollarit ehk 59 senti aktsia kohta. Ettevõtte tulud kasvasid 13% võrra tasemele 35,5 miljardit. Sellele eelnenud kvartali kasum oli 2,6 miljardit. Samas on Fordi esindajad tulemustega väga rahul, öeldes, et vaatamata ebakindlale ärikeskkonnale ja ajal, mil firma üritab oma tegevust globaalses mastaabis veelgi laiendada, on ettevõttel väga hästi läinud.

Fordi aktsia kauples täna kell 10:48 idaranniku aja järgi tasemel 13,19 dollarit, olles tõusnud 0,15%.

Teisipäeval teatas oma kvartalitulemustest ka teine USA autotootja Chrysler. Firma oli teises kvartalis kahjumis, sest  maksis tagasi 7,6 miljardi dollari ulatuses võlga USA valitsusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. July 2011, 18:00
Otsi:

Ava täpsem otsing