15. august 2011 kell 16:01

Euroopa Keskpank kulutas  võlakirjadele rekordsumma

Euroopa Keskpank kulutas eelmisel nädalal rekordilised 22 miljardit eurot valitsuse võlakirjadele, kui alustas Itaalia ja Hispaania võlakirjade ostmist, kirjutab uudisteportaal Bloomberg.

Frankfurdis asuva Euroopa Keskpanga kulutatud 22 miljardit on 7 miljardi võrra suurem, kui Bloombergi poolt küsitletud 19 majandusteadlase ja turustrateegi mediaanhinnang. Ühtlasi on see ka suurem summa, kui 2010. aasta mai esimesel nädalal Kreeka võlga suunatud 16,5 miljardit.

"Turuoptimistid tõlgendavad seda numbrit hea uudisena, sest see on märgiks Keskpanga otsusekindlusest võlakriisi lahendamisel," ütles Commerzbanki esindaja Christoph Rieger. Pessimistide jaoks on see aga halb uudis, sest näitab kui palju Itaalia ja Hispaania probleemid endasse raha imavad.

Keskpank oli sunnitud Hispaania ja Itaalia võlakirju ostma pärast seda, kui investorid kaotasid usu, et võlakriisile suudetakse piir ette tõmmata. Mõlema riigi kümneaastaste võlakirjade tulusused tegid euroala rekordeid, kuid langesid eelmisel nädalal ligi protsendi võrra 5%-le. 

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum