Romet Kreek • 6. september 2011 kell 6:36

Euroopa võlakriis hirmutab Aasia investoreid

Aasias toimub täna börsilangus, kuna kardetakse Euroopa võlakriisi halvenemist.

Langust vedasid finantssektori esindajate kukkumine. Täna kohtuvad Saksamaa, Soome ja Hollandi ministrid, et arutada Soome tagatisnõudmisi Kreeka kriisipaketis osalemiseks. Itaalia senatis läheb kasinusmeetmete plaani aruteluks.

Euroopas kukkus eile Euro Stoxx 50 indeks 5,1 protsenti ja Saksamaa DAX indeks 5,3 protsenti. Prantsusmaa, Hispaania, Itaalia, Holland, Rootsi ja Šveitsi börsid kukkusid vähemalt neli protsenti. Briti aktsiaturg langes 3,6 protsenti.

„See on järjekordne turumürgeldus,“ ütles AMP Capital Investorsi strateeg Nader Naeimi Bloombergile. „Tõenäoliselt jääb volatiilsus kõrgeks seniks, kuni tuleb selgus Euroopa võimekuse suhtes leida toimivat lahendust. Praegu paistab, et poliitikud liiguvad vastassuundadesse.“

„Praegu on Aasias väga odavaid tuge, kuid oleme selgelt vabalanguses, mistõttu tuleb valida sisenemise hetke,“ ütles Societe Generale’i Aasia aktsiastrateeg Todd Martin. 

Jaapani aktsiaturg langes 2,2 protsenti, Hiina 0,6 protsenti, Korea 0,9 protsenti, Austraalia 1,6 protsenti ja India ühe protsendi võrra. Vähemalt kahe protsendises languses oli Taiwani ja Laose aktsiaturud.

Hetkel kuum