• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti aktsiatel oli kolmas kvartal kole

  Aeg on kokku tõmmata kolmas kvartal. Tallinna börsil oli kolmas kvartal igati kole. Mitte ühegi aktsia hind ei tõusnud. OMX Tallinn indeks kukkus 16,93 protsenti ehk rohkem kui Läti ja Leedu aktsiaturg, kus miinust tuli vastavalt 13,48 ja 16 protsenti.
  Kõige väiksema languse tegi Tallinna Vee aktsia, mis lõpetas kvartali teisest kvartalist 2,7 protsenti madalamal tasemel.
  Alla 5 protsendi langesid ka Premia Foodsi ja Harju Elektri aktsiad (vastavalt 5,9% ja 9,8%).
  Suurima kukkumise tegi Arco Vara aktsia, mis tuli alla 34 protsenti. Palju ei jäänud maha ka Merko Ehituse aktsia (langus 32,5%).
  Silvano FG aktsia hind langes 15,2 protsenti, Olympic EG oma 28,8 protsenti.
  Üle 20 protsendi kukkusid veel ka Baltika, Ekspess Grupi, Nordeconi ja Trigon PD aktsiad. Baltika aktsia hind langes 23,8 protsenti. Ekspress Grupi aktsia hind kukkus 24,9 protsenti. Nordeconi aktsia langes 23,6 protsenti. Miniatuurse turuväärtusega Trigon PD aktsia hind langes 21,9 protsenti. Alla 20protsendiste langejate seas leidis ka Tallinki (langus 15%), Tallinki Kaubamaja (-10,3%), Viisnurga (-14%) ja Järvevana aktsia (langus 16,9%).
  Kuigi mõnedki aktsiad on suhtarvudelt üsna huvitavaks muutnud, ei saa välistada, et aktsiad võivad veel langeda. Kui võtta aluseks, et aktsiaturg hindab ette majanduses toimuvat, siis näib ees olevat kole aeg.
  Ma ei ole Eesti majanduse suhtes eriti pessimistlik, kuigi Eesti ei tegutse vaakumis - kui Soome-Rootsi olukord halveneb, võib see ka meile negatiivset mõju avaldada. Põhjused, miks ma ei taha tõmmata Eesti aktsiaturu vahele sidet meie majanduse tulevikuga, on meie börsil olevate ettevõtete marginaalsus ning see, et aktsiaturu allakäigu põhjus ei olnud otseselt majandustulemustes ega Eesti majanduses, vaid üleilmses aktsiaturgude allakäigus. Viimase põhjustasid Euroopa võlakriisi paisumine ja poliitikute otsustamisega venitamine.
  Kreeka kriis ei ole lahendatud ja võib turge kummitada ka alanud kvartalis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.