Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börs: 3 päevane ralli

  USA börsiindeksid lõpetasid neljapäevase kauplemispäeva plussis, enim tõusid finantsettevõtete aktsiad kui Euroopa Keskpank teatas uutest likviidsusmeetmetest, et toetada euroala panku.

  Dow Jones: 11123   +183   +1,68%
  Nasdaq: 2507   +46   +1,88%
  S&P 500: 1165   +21   +1,83%
  GlobalDow: 1752   +48   +2,81%
  Dow Jones Industrial Average sulges üle psühholoogiliselt tähtsa 11 000 piiri kui tõusu juhtisid Alcoa: 9,88 (+5,44%) ja Bank of America: 6,28 (+8,84%). Blue-Chip indeks on 3 päeva jooksul rohkem kui 4% tõusnud. Kõik 10 S&P sektorit tõusid, enim tõusid pangad ja tarbeained. Volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid kauples alla 37.
  „Me reageerime ikka veel pealkirjadele. On kergendust, et Euroopa Keskpank aitab pangad hädast välja, kuid see on lühiajaline reaktsioon…pikaajalises mõttes on finantsaktsiate väljavaade negatiivne,” ütles Brian Battle, Performance Trust Capital Partnersi asepresident.
  Euroopa liidrid ütlesid täna, et nad on nõus aitama euroala nõrgemaid panku ning rekapitaliseerida laenuandjaid, et rahustada investorite hirme. Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles, et Euroopa ei peaks kahtlema pankade rekapitaliseerimises.
  Selle uudise peale rallisid Ameerika suurpangad nagu Citigroup: 26,02 (+5,3%); Morgan Stanley: 15,18 (+4,83%) ja Goldman Sachs: 97,93 (+3,86).
  Tehnoloogiafirma Apple: 377,37 (-0,23%) aktsia lõpetas päeva miinuses. Täna varahommikul suri Apple üks asutajatest ja pikaaegne juht Steve Jobs. 
  Möödunud nädalal taotles töötuabiraha 9000 inimest vähem kui prognoositud. Möödunud nädal taotles töötuabiraha 401 000 inimest, majandusteadlasid olid antud numbriks oodanud 410 000. Nädal enne taotles töötuabiraha 395 000.
  Euroopa Keskpank jättis täna baasintressimäära muutmata – 1,5%. „Praegused pinged ja ebasoosivad olud finantsturgudel vähendavad tõenäoliselt euroala majanduskasvu tempot teisel poolaastal,” ütles Jean-Claude Trichet, Euroopa Keskpanga president. 
  Trichet astub selle kuu lõpus tagasi Keskpanga presidendi kohalt ning tema asemele tuleb Mario Draghi, praeguse Itaalia Keskpanga juht.
  Toornafta hinnad rallisid kui dollar nõrgenes ning aktsiad tõusid. U.S sweet toornafta: 82,56 (+3,61%); Londoni Brent: 105,54 (+2,75%). Kulla liikumistempo on viimastel nädalatel peale suurt volatiilsust rahunenud. Täna tõusis kuld 0,7% kui unts maksab 1653 dollarit. Hõbe kallines üle 5% kui unts maksab 31,97 dollarit. Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu langes pool protsenti kui indeksi väärtus on 78,59.
  USA võlakirjade tootlused tõusid kui investorid müüsid võlakirju ning ostsid aktsiaid. 10-aastase võlakirja tootlus: 2% (+5,54%); 2-aastase võlakirja tootlus: 0,28% (+5,68%); 30-aastase võlakirja tootlus: 2,96% (+3,64%).    
 • Hetkel kuum
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meedialiit kaitses europarlamendis Eesti väljaandjaid Google’i ja Facebooki vastu
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Varsti avatav Baltimaade suurim spordipood hakkab töötajaid otsima Vaata, palju uues poes müüjatele palka pakutakse
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.