• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Omavalitsuste TOP: Kagu-Eesti kiratseb

  Eile esitletud kohalike omavalitsuste (KOV) indeksist nähtub, et Viimsi vald juhib ka tänavust edetabelit, järgnevad pealinna ümbritsevad vallad ja Tallinna linn. Esikümnesse mahuvad veel Tartu ja Kuressaare linn ning Ülenurme, Jõelähtme ja Saku vald. Sisuliselt võib öelda, et Tallinn ja Harjumaa õitsevad, Tartu kandil läheb ka enam-vähem, kuid ülejäänud Eestimaal ei ole elu kiita. Eriti õnnetus seisus on Eesti kagunurk.
  Konsultatsiooni- ja koolituskeskuse Geomeedia koostatud indeks võtab kokku ja seab seosesse indikaatorid rahvastiku, kohaliku majanduse, elanikkonna heaolu, omavalitsuse pakutavate teenuste ja finantsolukorra kohta.
  Kiisleri sõnul ei maksaks kohalike omavalitsuste indeksit võtta kui edetabelit, vaid pigem on see KOVde võimalus end teistega võrrelda ja oma kohast järeldusi teha. "Selgelt aga tuleb indeksist välja, et piir, kust KOV võimekus järsult langeb, asub 5000 elaniku juures," ütles ta.
  Indeksi viimased kohad on hõivanud Õru, Peipsiääre, Alajõe, Põdrala ja Meeksi vald.
  Valga-Tartu-Jõhvi maantee ääres asuv Õru vald on omavalitsuste pingereas viimasel kohal juba mitut aastat. Vallavanem Andres Pallosoni sõnul probleeme vallas ei ole ja kindlasti pole Õru vald kõige hullem kant Eestis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.