• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Anti Kuiv: kõvaketaste hind ronib ülespoole

  Tai üleujutused ja sellest alguse saav kõvaketaste nappus otseselt veel Eestit ei mõjuta, ütles ALSO juht Baltimaades Anti Kuiv.  

  "Eestit see veel otseselt ei ole mõjutanud, aga kindel on see, et otsest mõjub omavad üleujutused arvutite tootmisele ja sellest saame ka meie varem või hiljem mõjutatud. Euroopas on juba liikumas kartused teemal, kui suur see mõjub olema saab," rääkis infotehnoloogia ning olmeelektroonika hulgimüügi ja logistikaga tegeleva ALSO Baltimaade uus juht Anti Kuiv.
  Ta lisas, et kui suur ja kui raske täpselt see mõju olema saab, on keeruline prognoosida, sest adekvaatset infot üleujutuste tagajärgede kohta ning suletud tehaste ja tootmiste kohta pole tulnud. Ka Tais tegutsevad ettevõtted ise ei taha paanikat õhutada, lisas ta.
  Väljaanne Daily Tech kirjutas, et suured üleujutused Tais mõjutavad arvutitööstust ning karta on, et lähiajal hakkab maailma kimbutama kõvaketaste puudus.
  "Kindlasti on hinnakonjunktuur muutunud. See on nagu börsikaup," nentis Kuiv kõvaketaste hindade kohta meil ja mujal. Tema sõnul vaadatakse praegu üle kogu kõvaketaste müügikanal ning lüüakse kokku ladudes olev varu.
  Kui kõrgele kõvaketaste hinnad üleujutuste tõttu tõusta võivad, Kuiv täna prognoosida ei tahaks. "Seda on raske öelda ja sellele ei saa üheselt vastata," märkis ta ning selgitas, et kõvaketaste tootjaid ja tehnoloogiaid on väga erinevaid ja ka toodete hinnad erinevad. Lihtne tõde on aga see, et kui tootmine on häiritud, siis hinnad tõusevad, ütles ta. "Hakatakse otsima ka alternatiivseid tootjaid ja partnereid," lisas Kuiv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andres Meesak: ükski hookuspookus ei päästa - odava energia aeg on läbi
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Aasia aktsiaturud alustasid nädalat tõusuga
Aasia aktsiaturud on nädalat alustanud tagasihoidliku tõusuga, aktsiaid hoidis surve alla aga asjaolu, et koroonaviirus levib Hiinas kiiresti ning kardetakse karme piiranguid, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on nädalat alustanud tagasihoidliku tõusuga, aktsiaid hoidis surve alla aga asjaolu, et koroonaviirus levib Hiinas kiiresti ning kardetakse karme piiranguid, vahendab Reuters.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Balti riigid juhivad koroonanakkuse tõusu kogu Ida-Euroopas
Koroonaviiruse nakkuse levik Euroopa Liidu idaosas, eriti Balti riikides, paneb tervishoiusüsteemidele üha suurema surve ja see ajendab riikide valitsusi kehtestama uuesti erinevaid piiranguid.
Koroonaviiruse nakkuse levik Euroopa Liidu idaosas, eriti Balti riikides, paneb tervishoiusüsteemidele üha suurema surve ja see ajendab riikide valitsusi kehtestama uuesti erinevaid piiranguid.