Rainer Saad • 11. november 2011 kell 14:25

GE näeb arenevatel turgudel üle 10% kasvu

General Electric ootab arenevatel turgudel nagu Ladina-Ameerika ja Aasia üle 10% kasvu vaatamata sellele, et Euroopas on kasv pidurdunud, kirjutas Bloomberg.

„Me tahaks järgneva 12-18 kuu jooksul oodata arenenud turgudelt madalat, mõne protsendilist kasvu ning arenevatelt turgudelt üle 10% kasvu,” ütles General Electricu asepresident John Rice. „Me näeme Euroopas järgnevatel kvartalitel madalat kasvu või kasvu puudumist, kuid kindlasti madalat kasvu.”

General Electric keskendub kasvule arenevates riikides, et korvata madalat kasvu Lääne-Euroopas, USAs ja Jaapanis. Mullu ulatus Euroopa käive ettevõtte 150 miljardi dollarilisest kogukäibest 32 miljardi dollarini.

Asepresident Rice ütles Hiina kohta, et maailma suuruselt 2. majandus näeb vaeva, et välismaistele ettevõtetele ärikliimat parandada. „Ma arvan, et äri tegemise võimalused paranevad kogu aeg,” lausus Rice. „Valitsus kuulab inimeste ettepanekuid ja soovitusi olukorra parandamiseks.”

GE Energia Infrastruktuur loodab, et müük Hiinas kasvab vähemalt 25% aastas, kuna riik on hakanud elektritootmises üha rohkem energiatõhusamaid seadmeid kasutama.

Hetkel kuum