Turud segaduses 

Raivo Sormunen 16. november 2011, 13:37

Negatiivselt startinud ja siis kuni pooleteist protsendi jagu plussi tõusnud Euroopa suurimad aktsiaturud on jõudnud taas negatiivsele territooriumile.

Investorid on jõudnud täna rõõmustada selle üle, et Itaalia võlakirjade intressimäärad langesid alla 7% ning turgudel tekkis usk, et riigi värske peaminister Mario Monti suudab täna juba uue valitsuse kokku panna.
Lisaks levisid turul kuuldused, et Euroopa Keskpank on hakanud tugiostudega Itaalia ja Hispaania valitsuse võlakirju toetama.

Kella üheks oli investorite hoog aga raugenud, kuna tõenäoliselt hakata mõtlema et kaua suudab Euroopa Keskpank võlakirjaturgu ikka toetada ning lisaks teatas Briti Keskpank, et globaalse majanduse nõudluse vähenemine on halvendanud riigi majandusseisu. 

Ettevõtete poole pealt teinud läbi korraliku languse (-4,7%) Euroopa suuruselt teine pooljuhtide tootja Infineon, mis alandas oma 2012. aasta müügiprognoosi. Kuna kliendid on hakanud tellimusi ootele panema ootab firma käibekasvuks umbes 5%.

Euroopa suurim telekomifirma ja meelelahutaja Vivendi on kosunud 4,7%, kuna ettevõtte kolmanda kvartali tulemused ületasid analüütikute prognoose.

Brittide FTSE100 indeks oli kell 13:15 1,2% miinuses ja Saksa DAX 1,2%.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2011, 19:02
Otsi:

Ava täpsem otsing