Tegevus peatati

Anne Oja 16. november 2011, 17:21

Leedu keskpank peatas kolmapäeval, 16. novembril kommertspanga Snoras tegevuse ja määras pangale ajutise juhi.

Ühtlasi võeti vastu otsus kasutada meetmeid panga vara säilimiseks, vahendas Leedu Delfi. Snoras tegutseb Leedu kõrval ka Eestis ja Lätis, kus talle kuulub lisaks kaks kolmandikku Krajbanka aktsiatest.

Keskpank lubas Snorase panga tegevuse taastada esmaspäeval ja rahustas, et hoiused on kindlustatud ning väljaspool ohtu.

Leedu valitsus kogunes kella 16 ajal erakorralisele istungile, kus arutatakse Snorase aktsiate ülevõtmist.

Snoras teenis tänavu esimesel kolmel kvartalil 7,0797 litti puhaskasumit, teatas pank 9. novembril. Teade kasumist ja plaanist eluasemelaene väljastama hakata on üleval ka panga suuromaniku Vladimir Antonovi kodulehel www.vantonov.com.

2010. aasta lõpus oli Snorase omanikeringis 27 riigi investorid. Leedu investoreid oli seejuures kõige rohkem, neile kuulus 71% vabalt kaubeldavatest aktsiatest. 11%ga järgnesid Luksemburgi, 5,6%ga USA ja 5%ga Eesti investorid. Eesti investorite kontrollitav aktsiapakk kasvas mullu kõige kiiremini, 584 000 aktsiani ehk pea 59%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2011, 11:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing