• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu keskpank peatas Snorase panga tegevuse

  Ajakirjanikud ootasid eile valitsuse rünnakut kohalikule pangale, sest said päev varem selle kohta vihje, ütles Leedu ajakirjanik Ramunas Kontrimas.
  "Juba eile oldi valmis, et valitsus alustab ühe kohaliku panga ründamist," tunnistas Äripäeva uudisteportaali news2bizi Leedu toimetajana töötav Kontrimas eile ja lisas, et teisipäeval ilmus järelevalve vastav märge, kuid selles ühtegi nime ei nimetatud.
  Snoras pole küll päris kohalikul kapitalil põhinev pank, kuna põhiaktsionär on Venemaalt, märkis ta.
  Kontrimas ütles, et toimunu on siiski väga ootamatu ja lähemat infot kellelgi pole. "Snorase enda kodulehekülg ei tööta enam," märkis Kontrimas.
  Eestis alustas Snoras eluasemelaenu pakkumist esmaspäeval. "Me oleme uued tegijad turul, mistõttu ootame eluasemelaenude portfellis lähiaastatel mõõdukat kasvu," ütles panga Eesti filiaali juhataja Igor Novikov ettevõtte teates.
  Leedu keskpanga hinnangul on Snorase varade kvaliteet halb ja pank ei ole ka täitnud keskpanga varasemaid ettekirjutusi või on täitnud neid formaalselt.
  Valitsus arutas aktsiate ülevõtmist. Leedu valitsus kogunes eile kella 16 ajal erakorralisele istungile, kus otsustati Snorase pank üle võtta.
  Snoras teenis tänavu esimesel kolmel kvartalil 7,0797 litti puhaskasumit, teatas pank 9. novembril. Teade kasumist ja plaanist eluasemelaene väljastama hakata on üleval ka panga omaniku Vladimir Antonovi kodulehel.
  Panga peamised aktsionärid on Venemaa kodanik Vladimir Antonov 68,10 protsendi ja Raimondas Baranauskas 25,31 protsendiga.
  Snoras on varade mahu poolest Leedu suuruselt viies pank, panga käes on 9% ärilaenude, 3% kodumajapidamise laenuturust ning 11% ettevõtete hoiuste ja 15% kodumajapidamiste hoiuste turust. Pank tegutseb kõigis kolmes Balti riigis.
  2010. aasta lõpus oli Snorase omanikeringis 27 riigi investorid, 5 protsenti kuulus Eesti investoritele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.