• Jaga lugu:

  Itaallased ostavad patriotismist võlakirju

  Tavalised itaallased kuni Ferrari presidendi Luca di Montezemoloni ostavad patriotismist ja tootluse pärast Itaalia valitsuse võlakirju, isegi kui välisinvestorid lükkavad paberit turgu, kartes, et nad ei saa enam raha tagasi, kirjutab Reuters.

  „5,5 ja kuus protsenti on väga hea tootlus,“ ütles üks tundmatuks soovida jäänud Itaalia privaatpankur. „Paljud inimesed ostavad praegu Itaalia võlakirju. Isegi ostsin hiljuti juurde Itaalia valitsuse võlakirju.“
  Fiati nõukogu juht ja ühe Itaalia vanima aristokraatliku perekonna liige Montezemolo jätkab Itaalia võlakirjade ostu, mida ta on alati teinud, ütles pressiesindaja Reutersile.
  Itaalia on alati saanud loota olulisele jaeinvestorite huvile võlakirju emiteerides.
  Välisinvestorid on kärpinud oma Itaalia võlakirjade riski aasta alguse 51 protsendilt 45 protsendile. Bank of Italy andmetel kuulub 42,4 protsenti Itaalia võlast välismaalastele, mis on samal tasemel Hispaaniaga. Saksamaal on see number 50,1 protsenti ja Prantsusmaal 57,9 protsenti. 
  Novembri alguses avaldas Toskano ärimees Giuliano Melani Itaalia päevalehes Corriere della Sera terve lehekülje suuruse reklaami, kus ta kohustus ostma 20 000 euro eest Itaalia valitsuse võlakirju ja kutsus ka teisi kodanike eeskuju järgima.
  Kinnisvaraarendajate assotsiatsioon ANCE teatas, et nad otsustasid investeerida 300 000 eurot itaalia valitsuse võlakirjadesse. Itaalia loodustoodete kompanii Bioera teatas miljoni euro investeerimisest võlakirjadesse.
  Paljud itaallased meenutavad vanemate ja vanavanemate head teenistust 1980ndatest, kui valitsuse võlakirjad tootsid kuni 18 protsenti.
  „Ma ostaksin kindlasti praegu võlakirju, kui suudaksin. Kui olin üliõpilane, investeerisin oma säästud valitsuse võlakirjadese,“ ütles üks Londonis elav itaallane. „14protsendine tootlus oli mu elu parim tehing.“
  „Mõned rikkad eraisikud arutavad kümnete miljonite eurode investeerimist Itaalia võlakirjadesse," ütles üks Pariisis töötav pankur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.