• Jaga lugu:

  Barroso panustab eurovõlakirjadele

  Euroopa Komisjoni hinnangul lahendaksid euroriikide ühised võlakirjad praeguse võlakriisi. Kaalumisel on kolm erinevat võlakirjavarianti.

  Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso peaks sel kolmapäeval esitlema kolme erinevat kontseptsiooni euroala ühistest võlakirjadest, kirjutas Süddeutsche Zeitung. Päev hiljem neljapäeval kogunevad Strasbourgis Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaalia juhid Barroso ettepanekut arutama. Saksamaa kantsler Angela Merkel on seni olnud eurovõlakirjade vastu, Itaalia värske valitsusjuht Mario Monti on nende poolt. Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy pole oma seisukohta veel öelnud. 
  Eurovõlakirjade all mõistetakse võlakirju, mille eest vastutab terve eurotsoon ühiselt. Idee on aidata kriisis riikidel nagu näiteks Itaalial refinantseerida oma võlgasid mõistlike intressidega. Saksamaale näiteks võib see aga tähendada, et tema jaoks seni madalad intressid tõusevad.
  Kolm praegu kaalumisel olevat võlakirjade kontseptsiooni on a) klassikalised võlakirjad, milledega kõik euroala liikmed vastutavalt ühiselt kõigi võlgade eest, b) piiratud vastutusega võlakirjad, mille puhul europartnerid vastutavad võlgade eest teatud piirini ja c) koordineeritud võlakirjad, mille puhul vastutab iga riik üksikuna oma võlgade eest. Viimasel puhul jääks euroala kanda vaid võlateeninduse koordineerimine.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Suur intervjuu: kriis näitas, et ei tohi inimesi oma hirmudega üksi jätta
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.