Alyona Stadnik • 22. november 2011 kell 13:55

Ministrid lükkavad töötuskindlustusmakse kommenteerimist edasi

Äripäev soovis saada ministrite kommentaari teemale, mis saab töötuskindlustusmakse määraga. Vastati, et kuna teema on valitsuse päevakorras neljapäeval, siis ei saa seda teemat enne kommenteerida.  

Äripäev proovis kommentaari saada rahandusminister Jürgen Ligilt, kuid avalike suhete osakonna peaspetsialisti Sigrid Laeva sõnul ei ole minister praegu Tallinnas, aga võib-olla jõuab siiski vaadata ja vastata. Ta soovitas pöörduda sotsiaalministeeriumi poole, kuna teema puudutab ka neid.

Sotsiaalministeeriumi avalike suhete osakonna meediasuhete nõuniku Tiina Ansipi sõnul on töötuskindlustusmaksemäärade teema valitsuse päevakorras neljapäeval. "Sotsiaalministeeriumi pädevusse jäävatele küsimustele saame vastata pärast seda," vastas ta e-kirja teel.

Ka valitsuse kommunikatsioonibüroo vastas, et see teema on päevakavas neljapäeval ja siis vastab peaminister Andrus Ansip ajakirjanike küsimustele, sest tal on päevad suhteliselt täis.

Tänane Postimees kirjutas, et töötukassa nõukogu avaldab valitsusele survet: kui Stenbocki maja ei tee järeleandmisi reservide ülevõtmise asjus, nõuavad nad senisest väiksemaid töötuskindlustusmakseid.

Nii ministeeriumide kantslerid kui ka sotsiaalministeerium püüdsid eile pingsalt lahendust leida ootamatult tekkinud sundseisule – 1. detsembriks tuleb valitsusel seadustada tuleva aasta töötuskindlustusmakse suurus.

 

Hetkel kuum