Alyona Stadnik • 24. november 2011 kell 11:35

Ansip: ma ei kuuluta kurja välja

Tänasel valitsuse pressikonverentsil ütles peaminister Andrus Ansip, et valitsuse positsioon on realistlik, kuid tuleb arvestada hullemaga.

 "Ma ei taha kurja välja kuulutada, et lähebki halvasti. Kui kõigil läheb aga halvasti, siis ei jää ka Eesti sellest puutumata. Oleme uueks kriisiks paremini valmistunud kui 2008. aastal, aga ei maksa võtta ülioptimistlikku hoiakut, et meiega niikuinii midagi ei juhtu," märkis Ansip.

Ta lisas, et kuidas me teame, kui sügav on see kriis, mis võib tulla ja võib ka mitte tulla. "Mõned räägivad koguni 20-40protsendilisest majanduslangusest, mis võib Euroopat tabada. Mina seda ei usu, aga mõnikord on parem ikkagi valmistuda," nentis Ansip.  

Majanduse üldine jahenemine Euroopas on tema sõnul reaalsus. Sealjuures on riigil kohustus tagada töötukassale piisavate vahendite olemasolu ka kõige raskematel aegadel. Riik kuulab töötukassa nõukogu ära, aga lõpuks jääb vastutus ikkagi riigile.  

Peaminister lisas, et valitsuse positsioon on realistlik. "Usume endiselt, et majandus kasvab 3%. Aga me mööname, et riskistsenaariumide realiseerumise tõenäosus on suurem kui paar kuud tagasi. Meie eelarve on sedavõrd realistlik, et rahandusministeeriumi riskistsenaariumi kannatab välja küll."

Valitsus ei nõustunud täna töötukassa ettepanekuga alandada töötuskindlustusmakse määra 3 protsendile.

Hetkel kuum