Alyona Stadnik • 7. detsember 2011 kell 6:14

Vaher: fiktiivsed elamisload tuleb tunnistada kehtetuks

Siseminister Ken-Mari Vaheri sõnul tuleb kõik fiktiivselt saadud elamisload kehtetuks tunnistada ja seda saab teha politsei- ja piirivalveamet.

Siseminister keeldus eile Äripäevale kommentaare andmist selle kohta, kuidas on see võimalik, et elamisluba on saanud kriminaalse taustaga allilmategelane Alexander Kharkovskiy. Pärast kella viite, kui Äripäev oli helistanud avalike- ja välissuhete osakonnale, öeldi, et siseminister ei kommenteeri seda teemat., sest elamisloa taotluste menetlemise protseduuri kohta jagab selgitusi politsei- ja piirivalveamet.

Äripäeva ajakirjanik ütles pressinõunikule, et teeb sellest uudise, kuid sellega ei oldud päri. Pärast kella kuute laekus Äripäevale siseministri kommentaar, mis oli järgnev:

Praegu teeb politsei- ja piirivalveamet siseministeeriumi korraldusel lauskontrolli kõigi sel aastal välja antud ja veel välja antavate piirarvu alla kuuluvate elamislubade suhtes. Sealhulgas kontrollitakse üle ka kõik Eesti Ekspressis avaldatud nimekirjas olnud inimeste elamisload. Olen seisukohal, et kõik fiktiivselt saadud elamisload tuleb kehtetuks tunnistada. Elamislubasid annab ja neid saab kehtetuks tunnistada politsei- ja piirivalveamet, tuginedes välismaalaste seaduses sätestatule.

Hetkel kuum