• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maag maksab Talleggile alusetult saadud tulu

  AS Maag Grupp peab riigikohtu värske otsuse alusel maksma ASile Tallegg viimase kaubamärgi Peremuna kasutamise eest kogu selle eest saadud tulu.

  Kohtuasjas Talleggi esindanud advokaadibüroo Sorainen partneri Carri Ginteri sõnul on tegemist Eestis ajaloolise otsusega. “Kaubamärgi rikkuja peab ära andma kogu rikkumise teel saadud tulu. Nüüd saame hakata kaubamärgi rikkujatele korralikke arveid esitama,” ütles ta.
  Soraineni patendivolinik Indrek Eelmets lisas, et enam ei toimi rikkujate taktika kasutada kaubamärki omaniku loata niikaua kui võimalik ja midagi kompenseerima ei pea. “Peremuna lahend on edaspidi abiks kõigile kaubamärgiomanikele, kes peavad kulutama aega ja raha rikkujate vastu võitlemiseks,” märkis ta.
  Maag täidab kohtuotsuse. ASi Maag Grupp juhatuse liige ja üks omanikest Toomas Juhani kinnitas, et kuna tegu on kohtu lõpliku seisukohaga, asub ettevõte kohtuotsust täitma. “See isegi ei oma tähtsust, kas me oleme selle kohtuotsusega nõus või mitte,” jäi ta napisõnaliseks. “Selline on kohtu lõplik seisukoht ja seaduskuulekate inimestena hakkame seda kohtuotsust täitma.”
  Tallegg on Peremuna kaubamärki kasutanud aastast 1998 ning esitanud 2005. aastal ka selle kaubamärgi registreerimisavalduse. “Oleme loomulikult riigikohtu otsusega väga rahul, kuigi mingit ülevoolavat võidujoovastust ei ole,” rääkis Talleggi juht Teet Soorm. “Tootjale ja kaubamärgiomanikule on nii rahaliselt kui ka inimressursilt kurnav selliseid oma intellektuaalse omandi kaitse lahinguid pidada. Ehk aitas see lahend kedagi teist tulevikus pretsedendi näol või pani potentsiaalse plagieerija teo tagajärgede üle järele mõtlema,” lisas ta.
  Rannamõisa pärast okas hinges. Soorm selgitas, et otsuse valguses on kahetsusväärne, et kaheksa aastat tagasi ei andnud Tallegg ametlikku käiku kaubamärgi Rannamõisa registreerimise ja kasutamise tühistamiseks. “Maag Grupp müüb Rannamõisa kaubamärki, kasutades erinevatest riikidest imporditud lihatooteid. Samas asub Rannamõisa külas Talleggi Rannamõisa farm ja ülimalt keeruline on tarbijatele selgitada, et Rannamõisa lihatoode ei ole meie toodetud ja ei oma mingit seost Rannamõisa farmiga. Eristamine on praktiliselt võimatu ja seda näitavad kõik meie tehtud uuringud ja küsitlused,” kinnitas ta.
  Riigikohus ei rahuldanud eelmise nädala kolmapäeval Maag Grupi kassatsioonkaebust, tunnistades Talleggile kuuluva kaubamärgi Peremuna kasutamise kaubamärgiõiguse rikkumiseks. Vastavalt kohtuotsusele peab Maag Grupp maksma Talleggile kaubamärgi vale kasutamise eest 26 229 eurot alusetult saadud tulu ning 825 eurot kahjuhüvitist.
  Tallegg esitas kaubamärgi Peremuna registreerimise taotluse 20. jaanuaril 2005, kaubamärk kanti registrisse 11. detsembril 2008. Maag Grupi alusetult saadud tulu suuruse arvutamisel arvestati ajavahemikku 20.01.2005–29.01.2009. Harju maakohus rahuldas eelmise aasta 8. detsembril Talleggi hagi. Tallinna ringkonnakohus jättis tänavu 26. aprillil Maag Grupi kaebuse rahuldamata ning maakohtu otsuse muutmata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.