Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroküsimus ajas britid tülli

  Suurbritannia peaminister David Cameron sattus ELi aluslepete reformist keeldumise tõttu kodumaal tugeva surve alla.

  Cameroni koalitsioonipartner ja asepeaminister Nick Clegg väljendas kartust, et Suurbritannia surutakse Euroopas kõrvale ja riik satub isolatsiooni, mis pole hea tööturule ega ka majanduskasvule.
  Ka Šotimaa valitsusjuht Alex Salmond ütles, et Cameron tegi suure vea, rikkudes Suurbritannia suhted Euroopa Liiduga. Sama ütles Walesi liider Carwyn Jones.
  Ajalehe Times korraldatud küsitlus näitab aga, et Briti valijad on Cameroni otsusega rahul. 57 protsenti küsitletutest ütles, et Cameroni otsus oli õige, ning ainult 14 protsenti arvas, et Cameron käitus valesti. Pidu on ka konservatiivsete tooride seas, kus euroskeptikud sooviksid nüüd Euroopa Liidust täielikult välja astuda.
  Cameron keeldus läinud reedel Euroopa Liidu tippkohtumisel ainsa valitsusjuhina eelarvereegleid karmistavast riikidevahelisest leppest, kuna Suur­britanniale ei võimaldatud erandeid finantsinstitutsioonide kontrollimisel.
  Eile pärastlõunal kaitses Cameron oma seisukohti parlamendi ees.
  Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ei kaota lootust, et Suurbritannia võiks veel kõigest hoolimata liituda ELi aluslepete reformiga.
  “Ma loodan, et britid tulevad lahtisest uksest sisse,” vahendas Reuters pühapäeval Schäuble kommentaari telekanalile ARD .
  Kui ELi lepingute muutused tulevad sellised, et neid on igal hetkel võimalik integreerida Euroopa aluslepetega, peaks Suur­britannia valmis olema nendega kaasa minema. Saksamaa sooviks, et Suurbritannia jääks Euroopa Liidus aktiivselt tegevaks. Kuigi britid keeldusid viimasel Ülemkogul muutma ELi aluslepinguid, ei ole Euroopa Schäuble sõnul lõhenenud.
  Viimasel Ülemkogul vastuvõetud otsused tuleb Schäuble sõnul kiiremas korras ellu viia, et taastada finantsturgude usaldus. Fiskaalunioon ei veena finantsturgusid Schäuble sõnul küll mitte just üleöö, kuid siiski suhteliselt kiiresti.
   
  Taust
  Läinud reedel leppisid ELi liikmesriigid tippkohtumisel kokku sõlmida märtsikuuks Lissaboni leppe kõrvale uus pakt, mis näeb ette karmimad eelarvereeglid ja tihedama majanduspoliitilise koostöö. Paktiga plaanivad lisaks 17 euroala riigile liituda 9 euroalasse mittekuuluvat liikmesriiki, v.a Suurbritannia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.