Euroküsimus ajas britid tülli

Katri Soe-Surén 12. detsember 2011, 12:57

Suurbritannia peaminister David Cameron sattus keeldumise tõttu EL aluslepete reformist kodumaal tugeva surve alla.

Nick Clegg, Cameroni koalitsioonipartner ja ütlasi asepeaminister, väljendas kartust, et Suurbritannia surutakse Euroopas kõrvale ja riik satub isolatsiooni, mis pole hea tööturule ega ka majanduskasvule.

Ka Šotimaa valitsusjuht Alex Salmond ütles, et Cameron tegi suure vea, rikkudes Suurbritannia suhte Euroopa Liiduga. Sama ütles Walesi liider Carwyn Jones.
Ajalehe Times korraldatud küsitlus näitab aga, et Briti valijad on Cameroni otsusega rahul. 57 protsenti küsitletutest ütles, et Cameroni otsus oli õige ning ainult 14 protsenti arvas, et Cameron käitus valesti. Pidu on ka konservatiivsete tooride seas, kus euroskeptikud sooviksid nüüd Euroopa Liidust täielikult välja astuda.

David Cameron keeldus läinud reedel EL tippkohtumisel ainsa valitsusjuhina eelarvereegleid karmistavast riikidevahelisest leppest, kuna Suurbritanniale ei võimaldatud erandeid finantsinstitutsioonide kontrollimises.

Cameron asub täna pärastlõunal parlamendi ees oma seisukohti kaitsma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2011, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing