• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Margus Mets: paanikat tuleks rahustada sotsiaalmeediaga

  Sotsiaalmeedia kaudu leviva paanika puhul polegi võimalik muud teha kui sealsetesse debattidesse sekkuda ja õiget infot levitada, rääkis KPMS & Partnerid OÜ partner Margus Mets. 

  „Pärast paanika puhkemist saab jagada rahustavaid sõnumeid, nagu Swedbank on teinud ja saab leida endale niiöelda koostööpartnereid, kes siis seda sama sõnumit kordavad,“ rääkis Mets.
  Antud olukorras pole tema sõnul inimeste jaoks Swedbank enam ise kõige autoriteetsem infoallikas, vaid sama sõnumit peaksid kordama ka asjaga seotud riigiorganid.
  Tänapäeva sotsiaalmeedia võidukäigu ajal ei saa Metsa sõnul valeinfo levikule muud moodi vastu kui pidevalt sotsiaalmeediat jälgides ja debattidesse nii kiiresti kui võimalik sekkudes. „Niimoodi ka tehakse, aga keegi ei jõua alati ja kogu aeg kõike jälgida, kuna niisugused jamad saavadki tavaliselt alguse kas reede õhtul kell 23:20 või pühapäeval 9:48,“ lausus Mets.
  Mets lisas, et need, kellel on raha, võimalusi ja teadmisi, on sättinud oma Facebooki ja Twitteri kontodele pideva monitooringu. Ettevõtte inimesed asuvad seal kohe usinasti kas eraisikute või organisatsiooni nime alt vastu kirjutama. „See on see kanal, kus kommentaarid võivad olukorda paremaks teha. Ega see, et pool päeva hiljem levitatakse pressiteateid, ei aita eriti seda paanikat vaigistada,“ arvas Mets.
  Lätis puhkes eile hilisõhtul inimeste seas paanika, kui sotsiaalmeedia kaudu hakkas levima info Swedbanki võimaliku sulgemise kohta. Äripäev küsis täna ekspertidelt, kuidas niisugust paanikat maha rahustada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Villu Teearu: eelmise sajandi suhtumisega bossid jäävad talentidest ilma
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Facebook plaanib nime muuta
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.