16. detsember 2011 kell 8:33

Zynga paigutas IPO hinna 10 dollarile

Täna ametlikult aktsiate avaliku kauplemisega alustav internetimängude looja Zynga aktsia alustab 10 dollari pealt, mis on prognoositud vahemiku kõrgem ots.

Analüütikud ootasid, et IPO hinnavahemik tuleb 8,50 ja 10 dollari vahele, kirjutab MarketWatch. Zynga aktsiatega alustatakse kauplemist Nasdaqi börsil täna sümboli all ZNGA. Firma paiskas müüki 100 miljonit aktsiat.

See tähendab, et 1 miljardi dollarilise IPOga saab Zyngast suurim internetifirma avalik esmaemissioon pärast 2004. aastat, mil Google korjas börsilt 1,7 miljardit dollarit.

 IPO hind 10 dollarit aktsia eest annab firmale turuväärtuse, mis jääb napilt alla 7 miljardi dollari. Sellega ollakse ühel tasemel teiste tuntud mängude tootjatega nagu Electronic Arts, kelle turuväärtus on samuti natuke alla 7 miljardi.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum