• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investorid eelistavad USA varasid vaatamata reitingukärpele

  Neli kuud pärast seda kui Standard & Poor’s kärpis USA tippreitingut, öeldes, et maailma suurim majandus ei ole enam kõige ohutum laenuvõtja, on dollaripõhised varad ainult kallinenud, kirjutab Businessweek.

  Peale 5. augusti, kui S&P kärpis USA AAA reitingu AA+ reitinguks, on Ameerika võlakirjade hinnad tõusnud 4,4%, dollarindeks 8,6% ning aktsiaindeks S&P 500 1,7%. Kulud, millega USA on laenanud, pärast seda kui S&P ütles, et Ameerika ei ole enam riskivaba, on langenud rekordmadalale. Näiteks 10-aastase võlakirja tootlus on langenud alla 2%, mis on esimest korda peale 1950. aastat. 
  Nõudlus USA varade järele on suurenenud kui tarbijakindlus, tööstus ning tööhõive näitavad, et Ameerika majandus tugevneb, samal ajal kui Euroopa rabeleb, et päästa enda rahaliitu. Bloombergi küsitletud majandusteadlaste hinnangul kasvab USA majandus järgmine aasta 2,19%.
  „USA on meie lemmikturg,” ütles Hiromasa Nakamura, Mizuho Asset Managementi võlakirjainvestor. „Võlatase on kõrge, kuid ma arvan, et nad tulevad sellega toime. Ebakindluse taustal voolavad investorite rahad dollarisse – reservvaluutasse.”
  USA pikaajalised võlakirjad on olnud parima tootlusega maailmas, pakkudes 30%-list tootlust, selgub Bloomberg/EFFAS indeksist. S&P 500 on alates augusti algusest tõusnud, kuigi, et MSCI All Country World indeks langes 5,7%.
  Ajalugu on aga näidanud, et ralli pärast reitingukärbet ei ole ebatavaline.
  Pärast seda kui S&P kärpis Jaapani AAA reitingu tasemele AA+ 2001. aastal, langesid 10-aastaste võlakirjade tootlused 4 kuuga 1,46%-lt 1,15%-ni. Praegu on tootlus 0,97%, vaatamata sellele, et S&P reiting Jaapani võlale on AA-.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.