Indrek Kald • 21. veebruar 2012 kell 6:04

Kümned inimesed lahkusid IRList

Tunneme, et IRL ei ole enam see ühendus, mis oleks võimeline Eesti elu edendama, põhjendab pea 60 inimest ühises kirjas, miks nad lahkuvad erakonnast.

"Astusime kunagi erakonda, mis oli avatud mõttelaadiga ja kandis väärikalt rahvuslikke väärtusi. Kahjuks oleme viimastel aastatel näinud erakonna mandumist võimuinstrumendiks, mis teenib vaid väikese rühma tagatoapoliitikute ja nende sõprade huve," teatasid nad.

"Oleme murega täheldanud, et erakonna juhid peavad esmatähtsaks liikmete lojaalsust grupihuvidele, mitte riiklikele institutsioonidele ja isamaalisteleväärtustele. Me ei taju enam usaldust erakonnaliikmete vahe, mistõttu kahaneb kogu Eesti ühiskonna sidusus," kinnitavad allakirjutanud ühisavalduses.

Konservatiivse poliitika ja arenguvisioonide asemel surub juhtkond nende sõnul erakonnale ja avalikkusele peale lühiajalisi loosungeid ja äärmuseni lihtsustatud lubadusi, mille täitmine pole enamasti võimalik. "Tihti toetatakse populistlikke seadusalgatusi, mille ainus eesmärk on teistele erakondadele "ärategemine"," seisab avalduses.

Kui tahame areneda avatud erakonna ja ühiskonna suunas, tuleb meil paraku lahkuda üha suletumaks muutunud erakonnast, mis ei väärtusta piisavalt Eesti inimest ja erakonna liikmeid, kinnitasid allakirjutanud.

Manuses olev avaldus saadeti teele pühapäeva pärastlõunal. Erakonnast lahkujate kinnitusel pole see seotud IRLi auesimehe Mart Laari haigestumisega.

Teiste seas on kirjale alla kirjutanud endised riigikogu liikmed Tarmo Kõuts ja Kadri Jäätma ning kunagine regionaalminister Vallo Reimaa.

Pikemalt loe lisatud lahkumiskirjast.

Hetkel kuum