11. aprill 2012 kell 14:28

Koppel: Euroopa elustandard alaneb lähiaastatel

Võlakriis ei ole läbi ning lähiaastatel on Euroopas ilmselt oodata jõulisemat elustandardi alanemist, mis on pikki aastaid aetud vastutustundetu majanduspoliitika tagajärg, ütles SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.

Koppel kommenteeris Vikerraadio saates "Uudis+" eilset hinnarallit Euroopa börsidel, et kriisi elluärkamisest ei saa rääkida, kuna kriis ei ole Euroopast kunagi ära läinudki, kirjutas ERR.

Strateegi sõnul võib praegune problemaatika osutuda sama suureks või veelgi valusamaks, kui see oli näiteks eelmise aasta sügisel, kuid väike vahe on selles, et Euroopa keskpank trükkis vahepeal sisuliselt raha juurde, ehkki seda ei peetud võimalikuks, ja selles osas on teatud uks nüüd avatud.

"Teatud riske võib-olla nii akuutsetena ei aduta, aga see ei tähenda kuidagi, et võlakriis oleks läbi ja et Euroopas ei leiaks lähiaastatel aset ilmselt jõulisemat elustandardi alanemist ja tagajärgi selles kontekstis, mis tulenevad sellest, et väga kaua on väga vastutustundetut majanduspoliitikat aetud ja väga kaua on võlgu elatud," nentis Koppel.

 

Autor: 1706-aripaev

Hetkel kuum