Kristi Malmberg • 5. september 2012 kell 11:44

Abilinnapea: prügivedu Tallinnas odavneb 20-50%

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu kinnitusel odavneb prügiveoteenus uuest aastast sõltuvalt piirkonnast 20-50%.

30. augustil Tallinna prügiveo hanke pakkumuste avamisel lõi hindadega platsi puhtaks Ida-Virumaal kohalike poliitikute toel sealse kommunaaläri enda kontrolli alla haaranud suurärimehe Nikolai Ossipenkoga seotud prügifirma Ekovir.

Konkursil osalevad suurfirmad Ragn-Sells ja Veolia Keskkonnateenused peavad esmakordselt väljaspool Kirde-Eestit prügiveo konkursil osaleva Ekoviri pakutud hindu ebareaalseteks.

"Need hinnad panevad küll kukalt kratsima. Meil on Tallinnas baas ja autod, tegime oma pakkumuse viimase piiri peal ja siis tuleb keegi, kes pakub täiesti tühja koha pealt veel kümmekond protsenti vähem. Uskumatu lugu!" imestas Veolia Keskkonnateenused juht Argo Luude.

Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg peab samuti Ekoviri hindu alla omahinna pakutuks.

 Abilinnapea Sarapuu ütles täna, et üritatakse muljet jätta, justkui oleks keegi teinud väga võimsa allapakkumise, kui aga hinnagruppe lähemalt vaadata, siis on hinnad sarnased nii Veolial kui Ekoviril. "Meie ainus eesmärk on, et oleks konkurents," kinnitas Sarapuu.

Ta lisas, et kuigi hankekonkursi tulemused on vaidlustatud, aga esitatud hinnataseme põhjal võib väita, et ükskõik kes võitjaks tulevad, tarbija jaoks odavneb teenus ikkagi.

Hetkel kuum