Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ossipenkol viis Tallinna jäätmeveopiirkonda taskus

  Tallinna keskkonnaamet kinnitas Ida-Virumaa suurärimehe Nikolai Ossipenkoga seotud OÜ Ekovir võitjaks viies Tallinna piirkonnas läbi viidud prügiveohankes. Konkurendid võivad selle otsuse aga vaidlustada.

  „Vaatame advokaatidega otsuse üle ning, kui on alust, siis selle ka vaidlustame,” sõnas Eesti Keskkonnateenused AS (endise nimega Veolia Keskkonnateenused AS) juhatuse liige Argo Luude Tallinna keskkonnaameti juhataja Otto Popeli allkirja kandvat käskkirja kommenteerides.
  Luude märkis skeptiliselt, et hanget võita on lihtne, kuid pärast tuleb hanget täitma asuda ja see on hoopis keerulisem.
  Tema sõnul saavad tallinlastel ees olema väga põnevad ajad, kas ja kuidas Ekovir selle pakutud hinnaga tööle hakkab. Samuti tuleb neil minimaalselt 16 autot tööle panna, kogu see logistika ja inimeste tööle võtmine veel lisaks.
  „Mina võrdlen seda maja ehitamisega, kus tellija on võhik, projektijuhil on see elu esimene projekt ning ehitaja, kes seni on koerakuudi valmis teinud, peab järsku pilvelõhkuja püsti panema. Elu on näidanud, et selline kooslus ei tööta,” lisas Luude.
  AS Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg on varem öelnud, et Ekoviri poolt konkursil pakutud hinnad on selgelt selle turupiirkonna tegelikke kulusid ja ettevõtetele kehtivaid maksukohustusi arvestades alla pakutud.
  Ekoviri juhatuse liikmel Tiit Lillemetsal ei olnud aega eilset Tallinna keskkonnaameti otsust kommenteerida. Varem on ta Äripäevale kinnitanud, et alla omahinna nad pakkumusi ei teinud ning seni Ida-Virumaal prügi vedanud ettevõtte eesmärk on tegevust Tallinnas ja mujal Eestis laiendada.
  Viies Tallinna piirkonnas läbiviidud prügiveo hankele kvalifitseerusid OÜ Ekovir, Priigivedu OÜ, OU Adelan Prügiveod, Ragn-Sells AS ja Eesti Keskkonnateenused AS. Hankemenetlusest kõrvaldati Tšehhi ettevõte Komwag, kuna ta ei esitanud asukohamaa maksuhalduri tõendit maksuvõlgade puudumise kohta.
  Ekoviri teenindatavateks piirkondadeks saavad Põhja–Tallinna jäätmeveopiirkond nr 6, Põhja–Tallinna jäätmeveopiirkond nr 7, Haabersti jäätmeveopiirkond nr 1, Kesklinna jäätmeveopiirkond nr 9 ja Kristiine jäätmeveopiirkond nr 5.
  Kes on kes
  OÜ Ekovir
  Juhatuse liige on Nikolai Ossipenko kasupoeg Tiit Lillemets. Ettevõtte osanik on OÜ I.V.P.Keskus, mille juhatuse liige ja osanik on Natalia Ossipenko. Nikolai Ossipenko oli I.V.P.Keskus omanik 2004-2009 aastani.
 • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Euroopa patendiameti president: meil on põhjust tähistada leiutajate läbimurret
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
USA indeksid näitasid sel nädalal häid tulemusi
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Operaili ostjaks pakutakse Soome äri ostjat
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Alexela emafirma ostab Vene miljardärile kuulunud Läti vedelgaasi müüja “Ei saa öelda, et läbirääkimised oleks väga lihtsad olnud”
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.