Indrek Kald • 25 jaanuar 2013

Remmelg: kas soodus prügihind Tallinnas kehtib ka pärast valimisi?

Kas soodus prügiteenuse hind püsib Tallinnas ka pärast kohalike omavalitsuste valimisi, küsib Ragn-Sells ASi ärijuht Agu Remmelg.

"Huvitav saab olema järgida, kuidas läheb Tallinna linna poolt prügiteenuse vahendamisega. Ning ka seda, kas väljalubatud soodsad hinnad on nii soodsad ja kas soodus püsib ka peale kohalike omavalitsuste valimisi," kirjutas ta ettevõtte uudiskirjas.

Remmelga sõnul on prügimajanduses algaval aastal palju muutusi, aga ka palju küsimärke. Üks on igatahes kindel – Eesti astub suure sammu jäätmehierarhias ülespoole, sest ladestamise koha täidavad jäätmete energiakasutuse tehnoloogiad, väitis ta.

Ragn-Sells jäätmete mehhaanilis-bioloogilise töötlemise (MBT) tehasel täitub aastaring käivitamisest. Veebruaris süüdatakse tuli Eesti Energia Iru jäätmete masspõletustehase katlas. Kõige selle tulemusena väheneb olmejäätmete prügilatesse ladestamise vajadus märkimisväärselt, kinnitas Remmelg.

Hetkel kuum