• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poliitik: palvushommikusöök pole ainult usuüritus

  Riigikogu liikme, reformierakondlase Lauri Luige välislähetuse eest palvushommikusöögile USAsse tasus maksumaksja üle tuhande euro. Lähetus kestis nädala ja osa kulusid kandis Luik omast taskust.

  Luik viibis välislähetuses ja osales palvushommikusöögil USAs selle aasta 27. jaanuarist kuni 6. veebruarini.
  Riigikogu kantselei andmetel maksti Luigele kuluhüvitiste arvelt välislähetuse eest kokku 1014,24  eurot. Sellest päevaraha oli 105 eurot, majutus 230, piletid 643 ja kindlustus ligi 35 eurot.
  "Programm vältas nädala," selgitas Luik. "USA rahvusliku palvushommikusöögi traditsioon on aastakümneid vana. Igal aastal kutsutakse kokku poliitilised juhid üle maailma- presidendid, peaministrid ja parlamentide liikmed. Võõrustajaks on algusest peale olnud USA president. USA rahvuslik palvushommikusöök toob nädalaks üle maailma kokku mitmeid tuhandeid poliitilisi liidreid üle maailma," rääkis ta.
  Luige sõnul sisaldas programm kohtumisi lisaks USA presidendile ja asepresidentidele ka USA kongresmenide ja senaatoritega, samuti toimusid kohtumised teiste riikide juhtidega. Lisaks sisaldas programm seminare demokraatia arendamise, maailmamajanduse, looduskeskkonna ja rahvatervise teemadel.
  "Ülejäänud kulud katsin ise ning osaliselt ka võõrustaja," lisas Luik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.