Indrek Kald • 26. september 2012 kell 5:31

Raudteelased kaaluvad streiki arstide toetuseks

Eile kogunenud raudteelaste ametiühingu juhatus otsustas kutsuda kokku streigikomitee, et langetada otsus võimaliku toetusstreigi kohta.

Ametiühingu esimees Oleg Tšubarovi sõnul kutsuvad raudteelased oma aktsioonidega valitsust üles pidama tervishoiutöötajatega konstruktiivseid läbirääkimisi, millel oleks ka reaalne tulemus. Kui arstide, õdede ja hooldajate väljavool riigist pidurdub, võidavad sellest eelkõige patsiendid, lisas ta.

Tšubarov rääkis, et tegelikult tuleks üle vaadata kogu Eesti meditsiinisüsteem, sest täna ei näe paljud arstijärjekorras seisvad patsiendid, kuhu meditsiini suunatud raha läheb. "Polikliinikus inimene sageli pika järjekorra tõttu jutule ei saa, kuid sama arsti juurde erakliinikusse järjekorda pole," selgitas raudteelaste ametiühingu juhatuse esimees.

Hetkel kuum