Rainer Saad • 10. oktoober 2012 kell 14:57

Turuväärtus langes 60 miljardit dollarit

Peale uue iPhone 5 debüüti langes Apple'i turuväärtus 60 miljardit dollarit.

Selgub, et Apple on võtnud nõuks kasutada uue iPhone’i puhul teatud tüüpi alumiiniumi, mis muudab nutitelefoni õhemaks ja kergemaks. Kuid sama materjal saab kergesti kriimustusi ning see on põhjustanud kaebusi üle kogu maailma ning toonud tootjale rangemad kriteeriumid.

Foxconni Hiina tehastes on sellepärast uue iPhone’i tootmine takistatud ning tarnemurede tõttu on Apple’i turuväärtus alates iPhone 5 debüüdist langenud 60 miljardit dollarit.

„iPhone 5-te ei ole lihtne kokku panna, kuna see on minimalistliku disainiga,” ütles Sterne, Agee & Leach’i analüütik Shaw Wu. „Apple’il on väga kõrged standardid ning firma loodab, et iga mudel on täpne koopia ja erinevust mõõdetakse mikromeetrites.”

Foxconni töölised ütlesid Bloombergile, et iPhone 5 tootmisprotsessis algusest lõpuni on võimalusi, kus õrn metallkest võib saada kriimustada. Seetõttu on keeruline toota piisav kogus telefone, mis vastaksid uutele standarditele.

Enne tänast oli Apple’i aktsia alates 19. septembri kõigi aegade tipust langenud 9,4 protsenti.

Hetkel kuum