• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid miinuses

  USA börsid lõpetasid täna miinuses ning S&P 500 langes kolmandat päeva järjest, kuna alumiiniumitootja Alcoa kärpis enda ülemaailmse nõudluse väljavaadet ja Chevron andis kasumihoiatuse.

  Dow Jones: 13345    -129    -0,95%Nasdaq: 3052    -13    0,42%S&P 500: 1433    -8    0,59%
  Chevron hoiatas, et langevad toornafta hinnad ja tootmise vähenemine mõjutavad oluliselt ettevõtte kasumit.
  Dow Jonesi suurimad langejad olid Chevron: -4,2% ja Alcoa: -4,6%. Kõik kümme S&P sektorit lõpetasid miinuses, energiasektor oli üks suurimaid langejaid.
  Föderaalreservi viimane uuring majanduse kohta näitas laialdast paranemist eluasemeturul ning see on alates augustist aidanud suurendada majandusaktsiivsust.
  JPMorgani tegevjuht Jamie Dimon ütles täna, et on USA majanduse osas positiivselt meelestatud, kuid poliitikud peavad tegelema riigi eelarveprobleemidega. JPMorgani aktsia tõusis 1%.
  Alcoa teatas kasumist ja käibest, mis ületasid analüütikute ootuseid, kuid aktsia langes 4,6%, kuna alumiiniumitootja näeb nõudluse aeglustumist. Yum Brands rallis 8%, kuna KFC ja Pizza Hut’i emaettevõte teatas paremast kui oodatud kasumist ning tõstis enda täisaasta kasvuprognoosi. Zynga aktsia langes 3,5%, kuna Piper Jaffray langetas sotsiaalmeedia mängutootja aktsiasoovituse neutraalseks. Facebook langes 3%.  FedEx tõusis 5%, kuna kullerfirma teatas, et plaanib kulusid kokku tõmmata. Apple’i aktsia tõusis 0,8%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.