Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ja nii nad hoiavadki end vale abil võimu küljes kinni

  Reformierakonna ebaseadusliku rahastamise kriminaalasja lõpetamise järel on mitmel korral öeldud, et üks osapooltest valetas, sest mõlemad ei saanud rääkida tõtt.

  Olen veendunud, et valetasid Reformierakonna poliitikud eesotsas justiitsminister Kristen Michali ja riigikogu liikme Kalev Lilloga. Lisaks kriminaalasja lõpetamise määruses olevale infole tugineb minu veendumus prokurör Heili Sepa intervjuule ja minu enda kogemusele.
  Kui Silver Meikar tunnistas avalikult, et maksis Michali ja Lillo suuniseid järgides erakonna kassasse 115 000 krooni teadmata päritoluga raha, siis esimestes selgitustes teatas Michal, et tegemist oli Meikari valimiskampaania kulude tasumisega. Riigiprokurör Sepp ütles kolmapäeval Kuku raadios Postimehe saates, et ainus asi, mida uurimine kindlalt tõestas, oli see, et Michali selgitus osutus valeks.
  On ebatõenäoline, et Michal valetas meeltesegaduses. Michal erakonna toonase peasekretärina teadis, kuidas toimus valimiskampaania rahastamine ning milline oli erakonna liikmete enda panus. Raske on usaldada justiitsministri ametis inimest, kes esimese päästerõngana eelistas kasutada valetamist. Kusjuures ta üritas selle vale abil näidata Meikarit valetajana.
  See pole aga ainus näide. Esmaspäeval avalikustas kohtunik otsuse Reformierakonna ja Äripäeva kohtuvaidluses. Reformierakonna hagi üheks nurgakiviks oli samuti valetamine.
  Nad üritasid veenda kohut, et Äripäev ei esitanud erakonnale küsimusi nende salapärase äripartneri Fidenter kohta. Seetõttu ei saanud nad ka ajakirjanikele vastata ehk Äripäeva artiklis olnud väide, et Reformierakond varjab koostööd, oli ajalehe poolne vale.Reformierakond jäi valetamisega vahele, sest Äripäev ei avaldanud ilmunud artiklites kõiki tõendeid, mida olime kogunud.
  Reformierakond sai alles kohtuvaidluse käigus teada, et on olemas üks salvestatud intervjuu, mis erakonna hagis sisaldunud valeväite paljastab. Ausa mängu asemel üritasid nad kohtus saavutada edu valetamise abil. Sarnaselt Meikari juhtumiga lootsid nad valele tuginedes veenda avalikkust, et valetajaks on hoopis pahatahtlikud ajakirjanikud.
  Kui panna kaks meeskonda mängima jalgpalli ja ühel lubatakse mängida Ameerika jalgpalli reeglite järgi, siis saab üks võistkond paratamatult eelise. Reformierakond üritab Eestis just nii tegutseda ehk ei soovi mängida reeglite järgi, mille järgimist teistelt nõuab.
  Reformierakond on klammerdunud võimu külge ja pisemgi oht võimu kaotada sunnib peaministriparteid tegutsema vahendeid valimata.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Sel nädalal oluline: viis asja, mida oodata
Sel nädalal ootavad investoreid mitmed olulised sündmused. Kohalikul tasandil toimuvad Baltic Horizon Fondi, Modera, Saunumi ja Robus Groupi aktsionäride koosolekud. Lisaks peab aktsionäride aastakoosolekut Nvidia.
Sel nädalal ootavad investoreid mitmed olulised sündmused. Kohalikul tasandil toimuvad Baltic Horizon Fondi, Modera, Saunumi ja Robus Groupi aktsionäride koosolekud. Lisaks peab aktsionäride aastakoosolekut Nvidia.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Alar Karis: miljardi euro vajadust laskemoona jaoks ei saa ignoreerida
Hinnangut, et Eesti vajab täiendavalt üle miljardi euro laskemoona hankimiseks, ei saa ignoreerida. Eriti, kui see vajadus tuleneb NATO kaitseplaanidest, ütles president Alar Karis esmaspäeval võidupüha paraadil Narvas.
Hinnangut, et Eesti vajab täiendavalt üle miljardi euro laskemoona hankimiseks, ei saa ignoreerida. Eriti, kui see vajadus tuleneb NATO kaitseplaanidest, ütles president Alar Karis esmaspäeval võidupüha paraadil Narvas.
Metalliäri omanike kasumi jaotamise vaidlus lõi pretsedendi
Eduka metallitööstuse Eesti Traadi asutajate ja väikeosanikuks saanud Hannes Rosina dividendivaidlus jõudis riigikohtusse, kes lubab kasumit mõnel juhul jaotada teisiti, kui seadus ette näeb.
Eduka metallitööstuse Eesti Traadi asutajate ja väikeosanikuks saanud Hannes Rosina dividendivaidlus jõudis riigikohtusse, kes lubab kasumit mõnel juhul jaotada teisiti, kui seadus ette näeb.