• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rängad tulemused on juba jätnud endast jälje

  Eelmisel nädalal alanud kolmanda kvartali tulemuste avalikustamise hooaeg on seni olnud üsna trööstitu. Ettevõtted on aeglustunud majandusaktiivsuse pärast selgelt kannatamas ja seda kannatust on selgelt ka aktsiate liikumistes näha.

  Ettevõtete majandustulemused on üksteise järel olnud selgelt pettumust valmistavad ja alla analüütikute ootusi. Vaid vähesed firmad on pakkunud põhjust rõõmustamiseks.
  Neljapäeval andis sellele trendile hoogu Google, kelle tulemus jäi rängalt alla ootuste ning aktsia tegi seepeale läbi ligi 10% languse. Hiljem tõid turgudele veelgi punast juurde Microsoft ja Advanced Micro Devices.
  Seejuures on tehnoloogiasektor olnud üks kõige suuremaid pettumuse valmistajaid. Samas nähti seda ka suuresti ette, mistõttu ei saa seda pidada üllatuseks. Intel, Microsoft, IBM, AMD, HP on vaid käputäis ettevõtteid, kes pole kolmandas kvartalis suutnud neile seatud (suhteliselt nõrku) ootusi täita.
  Föderaalreserv vs. tulemused. Seda huvitavamaks muutub olukord, kui Apple tuleb välja enda tulemustega. Esimese kolme päevaga sama palju iPhone 5 kui Nokia terve kvartali peale nutitelefone müünud Apple võib olla üks väheseid positiivseid üllatajaid. Ehk annab see ka ettevõtte aktsiale taas impulsi tõusmiseks, sest viimased nädalad on üsna nadid olnud (vähem kui kuu ajaga –10%).
  Pangad pidid analüütikute hinnangul olema selle kvartali paipoisid, kuid Wells Fargo, Morgan Stanley ja Bank of America on julgelt vastupidist tõestanud.
  Eks omamoodi tõestus halvale hooajale on ka fakt, et ülemöödunud nädal oli USA börsidele nelja kuu halvim. Eelmine nädal lõpetati küll kergelt plussis, kuid eks siin mängib rolli ka USA Föderaalreservi võlakirjade kokkuost, mis sunnib investoreid aktsiatesse. Sellises situatsioonis on raske öelda, kas praegu on õige aeg aktsiaid müüa, oodata korrektsiooni ning siis taas siseneda. Fed ei ole kõikvõimas ning kui turg tahab ikka languseteed minna, siis nii ka läheb. Kehvad tulemused paraku soodustavad seda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.