Indrek Kald • 24. oktoober 2012 kell 5:57

Nordea Eesti kasum kasvas aastaga kolmandiku

Nordea Eesti üheksa kuu puhaskasum on 38,9 miljonit eurot, kasvades aastaga 34 protsenti.

Nordea Eesti kasvatas aastases võrdluses kliendibaasi 7,6% ning suurendas hoiuste mahtu. Ettevõtte kogutulud suurenesid 8% ehk 62 miljoni euroni. Nordea varade maht moodustas septembri lõpuks 3,5 miljardit eurot. Samaks ajaks oli Nordea hoiuste maht kasvanud ligi 40% ehk üle miljardi euro taseme.

Panga laenuportfell ulatus septembri lõpus ligi 3,1 miljardi euroni, millest liisinguportfell moodustab 555 miljonit eurot. Võrreldes varasema aasta sama perioodiga on Nordea oma laenu- ja liisinguportfelli kasvatanud 200 miljoni euro võrra.

Ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas septembri lõpus 1,9 miljardit eurot. Sellega on Nordea tugevdanud teist positsiooni Eesti ettevõtete laenuturul. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 6% ja ulatus septembri lõpus üle miljardi euro.

Nordea Liising (Nordea Finance Estonia) kliendibaas kasvas võrreldes möödunud aasta sama ajaga 10%. Septembri lõpuks oli krediidiportfelli maht suurenenud aastases võrdluses 20% võrra, 555 miljoni euroni. Liisingu uusmüük on võrreldes eelmise aasta üheksa kuu lõpuga kasvanud 36%, 234 miljoni euroni.

Septembri lõpus ületasid Nordea pensionifondide varad 61 miljonit eurot, mis moodustab 4,2%-lise turuosa pensionifondide kogumahust Eestis. Septembris möödus neli aastat Nordea pensionifondide alustamisest Eestis. Nordea Pensions Estonia ASi äritulud kasvasid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 1,5 korda.

Nordea Eesti tähendab Nordea Pank Eestit, Promano Eestit, Nordea Finance Estoniat ja Nordea Pensions Estoniat.

Neljanda kvartali tulemused ja aastakokkuvõtte avaldab Nordea 30. jaanuaril 2013.

Hetkel kuum