26. oktoober 2012 kell 12:52

Alexela juht: arstide palk maksupettureilt

Alexela Oili tegevjuht Ain Kuusik leiab, et arstide palgatõusu saaks tagada maksupettuste tõkestamisest kogutud eurodega.

"Kütuse käibemaksupettuste vähendamine on toonud riigile veidi rohkem kui aastaga 120 miljonit eurot täiendavaid maksutulusid. See on röögatu number ja tagajärg! Sellest summast jätkuks nii õdede, arstide kui ka õpetajate palgatõusuks - mille üle me siin üldse arutame," ütleb Kuusik.

Skeemide tõkestamine on tema hinnangul tore, kuid samas peaks küsima, miks varem ei ole midagi ette võetud ja kes vastutab, et riigil on jäänud ainuüksi kütuse käibemaksupettuste tõttu aastas saamata hästi tagasihoidlikel hinnangutel sada miljonit eurot.

"Et aus kütus on toonud riigile sisse juba 120 mln eurot ja vähendanud oluliselt käibemaksupettusi, ei tähenda kaugeltki seda, et kütuseäris on nüüd asjad korras: minna on küll ja enamgi veel," rääkis Kuusik.

 

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum