• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaabliäri lubas Harju Elektril üllatada

  Eile kui välguna selgest taevast avalikustas kolmanda kvartali majandustulemused Harju Elekter, kes oodatust väiksema käibe juures suutis tänu sidusettevõttele Draka Keila Cables näidata kasumi kasvu. Vaid investorsuhted jätavad soovida, ning seda mitme Tallinna börsifirma puhul.

  Aruandekvartali konsolideeritud puhaskasum oli 1,3 miljonit eurot, millest emaettevõtte omanike osa oli 1,2 miljonit eurot. Aasta tagasi oli puhaskasum kolmandas kvartalis 1,0 miljonit eurot. Puhaskasum aktsia kohta oli kolmandas kvartalis 0,07 eurot, teatas firma.
  Harju Elektri käive kasvas kolmandas kvartalis 1,45 miljoni euro võrra, 14,5 miljoni euroni. Käibenumber jäi selgelt alla Swedbanki prognoosile, kes ootas 16,14 miljonit ­eurot. Kui 1,19 miljoni euroni ärikasum enne kulumit
  (EBITDA) peaaegu ühtis Swedbanki prognoositud 1,09 miljoniga, siis puhaskasum oli panga oodatud 0,59 miljonist eurost oluliselt suurem.
  Puhaskasumi ja EBITDA numbri suur vahe tulenes asjaolust, et kolmandas kvartalis konsolideeris Harju Elekter sidusettevõttest kasumit 561 000 eurot. Kvartaliaruande järgi on börsifirma ainuke sidusettevõte AS Draka Keila Cables.
  Üllatus nii mitmeski mõttes. Tulu suurenes firma teatel peamiselt põhitegevusest ehk tootmisest, mille müügimaht kasvas kolmandas kvartalis 1,42 miljoni euro võrra ehk 12,0%. Tootmise segment andis ka põhiosa konsolideeritud müügitulust – 91%. Tööstustoodetest suurenes elektriseadmete müük aruandekvartalis 14,3% võrra, 12,4 miljoni euroni. 65% kontserni müügitulust teeniti turgudelt väljaspool Eestit, 90% kontserni ettevõtete koduturgudel – Eestist, Soomest, Rootsist, Leedust.
  Kuigi firma tulemus oli ilus, on mul endiselt üks kana kitkuda nii Harju Elektri kui ka mitme teise Tallinna börsi firmaga. Eilne teade tuli meile üllatusena kell 11.32. Varasema küsimise peale ei osatud isegi vastata, mis päeval tulemused tulevad. Samas avalikustas Tallinna Vesi eile terve enda 2013. aasta finantskalendri täpsete kuupäevadega! Au ja kiitus Tallinna Veele. Te annate eeskuju paljudele maailma firmadele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.