• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulevikuäri: tervisega seotud tehnoloogiad

  Kuna pensioniealiste vanuserühm kahekordistub järgmise 15 aasta jooksul, kasvab tervisetehnoloogiate äri üha suuremaks.

  "Tervisetehnoloogiate turg muutub aina suuremaks, üle 65-aastaste vanuserühm maailmas kahekordistub järgmise 15 aasta jooksul ja seetõttu kasvavad ka kulud tervishoiule. Uued tehnoloogiad, näiteks point-of-care diagnostika valdkonnas, teevad haiguste diagnoosimise odavamaks ja hoiavad ühtlasi kokku arstide aega. Alustava ettevõtte jaoks piisab lahenduse maha müümisest paaril turul, seejärel on juba oluliselt lihtsam vallutada ülejäänud maailm," rääkis 25 aastat tervisetehnoloogiate investorina tegutsenud Seppo Mäkinen konverentsil StartSmart!.
  Riskidena tervisetehnoloogiate valdkonnas nägid esinejad investeeringute leidmise keerukust - näiteks jõuab kümnest tuhandest ravimiühendist müügile vaid üks, seetõttu ei soovi investorid sageli alustavaid ravimiettevõtteid rahastada. Lahendusena soovitati ettevõtjatel taotleda toetusi Euroopa Liidust ja riigilt. Samuti toodi välja ravimitööstuse keerukus, arendustegevuse pikaajalisus, jäik seadusandlus ning vastasseis patsientidelt ja tervishoiutöötajatelt uute lahenduste suhtes.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.