• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EL toob sookvoodid ärisse

  Eesti riigifirmad peavad oma nõukogusse 2018. aastaks leidma veel 25 ettevõtlikku naisterahvast, et täita euroliidu värsket nõuet.

  Nimelt kiitis Euroopa Komisjon eile heaks õigusvolinik Viviane Redingu ettepaneku, mille kohaselt peab aastaks 2020 ettevõtte nõukogu koosnema 40% ulatuses naistest. Samas on kuulda, et Redingu ettepanek võeti vastu algsest leebemal kujul: see ei sisalda Euroopa mõistes keskmise ja väikese suurusega ettevõtteid ning nõue kehtib ainult börsifirmade kohta.
  Hoiatus juristidelt. Reding lükkas läinud kuul meetmete rakendamise edasi, sest Euroopa Liidu juristid hoiatasid, et kvoodid ei pruugi olla seaduslikult rakendatavad. Lisaks on liikvel jutt, et firmade suhtes, kes ennast kvootidega vastavusse ei vii, ei rakendata mingeid sanktsioone.
  Eesti 19 riigifirma 104 nõukogu liikmest on 16 naised.
  Majandusministeeriumi andmeil on enim naisliikmeid ASi A.L.A.R.A nõukogus, mille neljast liikmest kolm on naised. Ühtegi naisliiget ei ole seitsme riigiettevõtte nõukogus: Eesti Energia, Eesti Post, Elering, Estonian Air, Tallinna Sadam, EVR Cargo ja Eesti Raudtee.
  Suure hulga riigiettevõtete eest vastutav majandusminister Juhan Parts leidis, et naised ei ole nii nõrgad, et neile oleks vaja kvoote kehtestada. Proportsioone peaks parandama ilma sunnita. “Naisi on kindlasti rohkem ettevõtete nõukogusse vaja, sest loodus armastab tasakaalu,” märkis Parts.
  Sobivat raske leida. “Mina olen alati silmas pidanud, et oleks naisi rohkem juhtkohtadel, aga tihtipeale on erinevate inimeste otsimisega, nagu ta on. See, keda tahad, on hõivatud või ei ole huvitatud,” rääkis minister.
  Ka Baltika nõukogu liige Reet Saks leidis, et naiste osalus firma nõukogus ei peaks olema ette kirjutatud. “Meil Baltika nõukogus on see 40% olnud kogu aeg, kui Baltika börsil on olnud, enam-vähem täidetud,” ütles ta, lisades, et tema arvates ei peaks sellised asjad olema ette kirjutatud, vaid ühiskonnas toimuvate protsesside tulemus. Selles, et Eestis leiaks ettevõtlikke naisi nõukogudesse, Saks ei kahelnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.