• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BP maksab USA-le rekordtrahvi

  Naftakompanii BP jõudis USA riigiga kokkuleppele, kui peab maksma 4,5 miljardit dollarit trahvi, et lõpetada Ühendriikide suurima õlireostusega seotud kriminaalsüüdistused, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

  Londonis baseeruv ettevõte teatas, et maksab 4 miljardit dollarit USA justiitsministeeriumile, millest 1,256 miljardit on rekordiline kriminaaltrahv ja tuleb tasuda viie aasta jooksul. BP nõustus viie aastase katseajaga ja peab USA Väärtpaberite ja Börsitehingute Komisjonile maksma 525 miljonit dollarit kulude katteks.
  BP juht Bob Dudley avaldas sügavat kahetsust 2010. aasta aprillis plahvatanud Macondo puuraugu plahvatusega kaasnenud nii 11 inimese surma kui õlireostuse tagajärgede üle. "Me vabandame oma rolli eest õnnetuses. Tänasest lahendusest USA riigiga kajastub, et oleme aktsepteerinud vastutuse oma tegude eest," ütles Dudley.
  Kriminaaltrahv suurusega 1,256 miljardit dollarit on USA ajaloo suurim, varjutades 2009. aastal ravimitootja Pfizeri makstud 1,195 miljardi dollari turunduspettuse eest.
  Lisaks kriminaaltrahvile peab BP maksma viie aasta jooksul 2,4 miljardit dollarit National Fish & Wildlife Foundationile ja sama perioodi vältel 350 miljonit tuleb tasuda National Academy of Sciencesile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.