Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Analüütikud käisid Silvano FG kallal

  Eile alandas Swedbank järsult Silvano FG aktsia hinnasihti ja soovitust. Aktsia, mida Swedbanki analüütik Kristo Sepp soovitas veel hiljuti tugevalt osta, sai nüüd neutraalse ehk rahvakeeli hoia-soovituse. Aktsia hinnasihti kärbiti 4,50 eurolt 3 eurole.

  Swedbank oli pettunud nii Silvano üle-eelmisel nädalal avaldatud kolmanda kvartali käibes kui ka kasumis. Käive küll kasvas, kuid oodatust aeglasemalt. “Meie ootasime 15protsendist käibe kasvu, aga Silvano suutis näidata vaid 6,8protsendist kasvu,” kirjutas Sepp. “Järgmine pettumus tuli kasumlikkuse realt.”
  Positiivsena toodi välja frantsiisipoodide arvu aastane 22% kasv, 499-le. Rahavoogudes on viie miljoni eurone vahe hüperinflatsiooniga korrigeeritud rahavoo ja ettevõtte tegeliku rahapositsiooni muutuseks. Swedbank arvab, et erinevus tuleb äritegevusest.
  “Valgevene jätkuvalt kõrge inflatsioon (I­MFi tuleva aasta prognoos 29,8 protsenti) on survestanud ettevõtte kasumimarginaale ja on pannud meid tegema mitmeid muutusi tulevate aastate ootustes,” jätkas Sepp. “Langetasime 2013. aasta EBITDA prognoosi 20,7 miljonile eurole ja puhaskasumiootuse 10,8 miljoni euro juurde.”
  Swedbanki rahavoogude prognoosi kohaselt peaks Silvano olema võimeline maksma ka 2013. ja 2014. aastal 25 senti dividendi aktsia kohta.
  Pensionifondid ostsid aktsiat. Swedbanki pensionifondid ostsid kolmanda kvartali tulemuste avaldamise järel esimest korda Silvano aktsiat. “Oleme oma investeeringute tegemisel lähtunud eelkõige Silvano FG dividendiootusest, tänaste teadmiste põhjalt ei ole meil põhjust oodata selle muutumist,” ütles Swedbanki investeerimisfondide juht Loit Linnupõld. “Seetõttu oleme neid tänase nägemuse järgi pikemalt hoidmas,” lisas ta.
  “Seoses väiksema müügikasvuga ja kahanevate marginaalidega, mis on Valgevene kõrge inflatsiooni tagajärg, tegime muudatusi ka 2012. aasta ootustes. Ootame 124,6 miljoni eurose käibe juures 13,1 miljoni eurost kasumit,” kirjutas Sepp. “Kohaliku meedia andmetel on insaiderid kolmanda kvartali tulemuste avaldamise järel aktiivselt oma positsioone müünud ja meil on olnud raskusi ettevõtte juhtkonna käest kommentaaride saamisega.”
  Osa analüütikuid reageeris varem. Teised analüütikud alandasid Silvano aktsia soovitusi ja hinnasihte 16. novembril. Evli Banki analüütik Joonas Joost alandas aktsia hinnasihi 3,50 eurolt 2,90 eurole ja lisa (akumuleeri) soovituse “vähenda” soovituseks.
  Samal päeval asendas SEB Enskilda analüütik Pavel Lupandin aktsia ostusoovituse müügisoovitusega ja tõmbas hinnasihi 4,20 eurolt 3,20 eurole.  “Meie Silvano FG soovitus on jätkuvalt “müü” ja me ei näe lühemas perspektiivis aktsias potentsiaali,” ütles Lupandin. “Aktsia riski-tulu suhe on meie arvestades ebaveetlev,” põhjendas ta.
  Evli Banki analüütik märkis, et Silvano on analüütikute ja investoritega suhtlemisel muutunud loiumaks. “Eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses oli konverentskõnede näol tuntav Silvano enda initsiatiiv analüütikute ja investoritega suhtlemisel, mida aga viimasel ajal enam pole olnud,” ütles Joost. “Ma ei tõlgendaks seda ilmtingimata juhtkonnalt kommentaaride saamise keerulisemaks muutumisena, vaid seda võiks siis pigem nimetada vähesemaks initsiatiiviks.”
  Suhtlemisraskusi tunnistas ka Lupandin, kes ütles, et sai Silvanoga kontakti alles läinud nädalal.
  Milavitsa viib tootmise odavmaadesse
  Kuigi Silvano juhtkonnalt on keeruline saada kommentaare, ei saa seda öelda Silvano suurima vara Milavitsa juhi Dmitri Dihkovski kohta, kes andis Valgevene väljaandele n1.by novembri algul intervjuu. Lähiajal teeb ettevõte minirevolutsiooni, viies tootmist kolmanda maailma maadesse.“Paari aasta perspektiivis peame viima tootmise väiksemate kuludega maadesse – Vietnami, Indoneesiasse, Sri Lankasse, kus inimesed teenivad 100 dollarit,” ütles ta. “5–7 aasta pärast on pool Milavitsa tootmist seal.”See ei pruugi meeldida Valgevene ametivõimudele. Dihkovski ei karda aga ettevõtte natsionaliseerimist, nagu on hiljuti juhtunud Kommunarka ja Spartacusega.“Riigistamine? Ma olen sisimas alati selleks valmis,” ütles ta. “Kui see juhtub... Mu jumal, milles probleem.”Milavitsa on üks Valgevene kallimaid brände,  selle väärtuse on Ukraina eksperdid Yandexsis hinnanud 71,5 miljonile dollarile ehk 55 miljonile eurole. Võrdluseks: Silvano turuväärtus oli eile 105,6 miljoni euro kandis.
 • Hetkel kuum
Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
S&P 500 sulgus järjekordselt oma uuel rekordtasemel 5 433,74 punkti juures
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Lindström kuritarvitas oma turgu valitsevat seisundit
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.