Ken Rohelaan • 27. detsember 2012 kell 17:13

USA parteide vaidlus venitab eelarvekõnelusi

USA Kongressi Senati demokraatide juhi Harry Reidi sõnul ei jõuta tõenäoliselt enne 1. jaanuari USA eelarvekõnelustega lahenduseni, sest vabariiklased ei ole koostööaltid, vahendas Bloomberg.

Reid süüdistas Esindajatekoja spiikrit John Boehnerit ja Senati vähemuse liidrit Mitch McConnellit, kes mõlemad on vabariiklased. "Demokraadid ei saa plaani koostada ise, sest McConnelli ja Boehneri osaluseta ei saa "fiskaalkuristikuga" seoses midagi juhtuda. Ja seni on nad vaikinud," ütles Reid.

Kaks poolt on jõudnud patiseisu, kui üritatakse ära hoida 2013. aasta jaanuaris jõustuvaid rohkem kui 600 miljardi dollari väärtuses maksude kasvu ja kulukärpeid. Mõlemad parteid süüdistavad teineteist tegevusetuses.

Hetkel kuum