Sirje Rank • 4 jaanuar 2013

Poola lennufirma LOT ei saa lõpmatult riigiabile loota

Poola valitsus teatas eile, et annab lennufirmale LOT 98 miljonit eurot laenu, et see saaks tegevust jätkata, kuid hoiatas, et lõpmatuseni ei saa firma riigiabile lootma jääda, vahendas agentuur Reuters.

„Meil tuleb lahti saada mõttest, et LOT tuleb päästa iga hinna eest üksi sellepärast, et firma nimi on LOT või et ametiühingud on nii tugevad,“ ütles Poola peaminister Donald Tusk.

1929. aastal asutatud LOT on maailma üks vanimaid lennufirmasid. Odavlennufirmade turule tulekust tihenenud konkurents ja kõrged kütusekulud on LOTi kahjumisse viinud. Aastatel 2008-2011 ulatus lennufirma kahjum kokku 270 miljonile eurole ning kahjumit prognoositakse ka alanud aastal.

Poola valitsusele kuulub LOTis 93% suurune osalus.

Hetkel kuum