16. veebruar 2013 kell 6:30

Investorid ei hakka Buffetti sõna proovile panema

Warrenn Buffetti sõnul ei maksa ta mitte pennigi rohkem välja pakutud 72,50 dollarist aktsia kohta ketšupitootja H.J. Heinz Co eest ning pärast esialgset kõhklust paistab, et enamik investoreid usub teda.

Miljardärile kuuluv Berkshire Hathaway ja Brasiilia erakapitalil põhinev firma 3G Capital lõid neljapäeval käed ostmaks 23,2 miljardi dollariga ära Heinzi, kirjutab Reuters. Vanahärra tegi intervjuus CNBC-le selgeks, et see on tema lõplik pakkumine.

Vähem kui kahe kuuga kokku pandud pakkumine tähendab Heinzi aktsionäridele 19% preemiat aktsia kõigi aegade tipust ning 20% preemiat võrreldes sulgemishinnaga enne tehingu avalikustamist.

Ometi kauples Heinzi aktsia enamiku neljapäevast ülalpool välja pakutud ülevõtmishinda, andes mõista, et osta investoreid ootas veelgi parem pakkumist. Ometi ei paista see ootus tõenäoliselt ei realiseeru.

"Praeguses keskkonnas ma võtan 20% preemiat iga kell," ütles Heinzi aktsiaid enda fondi ostnud Bahl & Gaynori fondijuht Matt McCormick. "Keegi võib rohkem pakkuda, aga tõenäoliselt nad ei taha Buffettiga kaklema hakata."

Heinzi aktsia lõpetas neljapäeva täpselt ülevõtmishinna peal ning reedese seisuga oli isegi kukkunud 0,4%, 72,22 dollarini.

"Meie oleme tehinguga rahul. Mil iganes sa saad sellise toiduainetööstuse aktsiaga 20% preemia, on see hea asi," ütles Sadoff Investment Managementi fondijuht Michael Sadoff.

Kuigi Buffett äris nalja ei mõista, on vanahärra naljasoon äärmiselt hästi arenenud. Hea näide sellest on osalemine USA telesarjas The Office, kus ta kandideeris väikse paberifirma väikse haru kontorijuhatajaks. Vaata lõiku.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum