Rainer Saad • 6 märts 2013

Päev börsil: Dow ralli aitas ka Aasiat

Eile sulges Dow Jones’i tööstusindeks uue kõigi aegade kõrgeimal tasemel peale oodatust paremaid uudiseid Ameerika majanduse kohta. See andis positiivset tooni ka Aasia börsidele.

Eile avaldatud andmed näitasid, et USA teenustesektor kasvas eelmisel kuul aasta kiireimas tempos. Samuti lubas Hiina valitsus, et suurendab käesoleval aastal kulutusi. See tõstis lootusi maailmamajanduse taastumise osas ja põhjustas aktsiaralli nii Ameerika Ühendriikides kui ka Aasias.

Dow Jones tõusis eile 126 punkti ning lõpetas 14 254 punktil, mis on uus kõigi aegade kõrgeim tase.

Austraalia ning Jaapani börsindeksid tõusid nelja ja poole aasta kõrgeimale tasemele. Korea Kospi aktsiaindeks lõpetas vaid 20 punkti eemale 11 kuu kõrgeimast tasemest ning Hiina Shanghai indeks tõusis 0,62% ning jätkas tõusu kuu nädala põhjast.

Jaapani Nikkei rallis 2,1% ning tõusis kõrgeimale tasemele peale 2008. aasta septembrit. Suurima tõusu tegi indeksid Sharp, mis rallis 13 protsenti, kuna Samsun Electronics teatas, et võib investeerida raskustes elektroonikatootjasse 3 miljardit jeeni ehk 82 miljonit eurot.

Itaalia poliitilise ebakindluse pärast pole Euroopa suurematele börsidele tugevat algust oodata.

Hetkel kuum