Laura Mallene • 14. märts 2013 kell 10:24

Mikser: uus liit plaanibKeski kõigutada

Sotside esimees Sven Mikser sõnas demokraatidega koostöö kohta, et nende ühisosa on soov peatada Tallinnas Keskerakonna ainuvõim.

Mikser sõnas, et demokraatide ja sotsiaaldemokraatide koostöö on tegelikult pikem. ”Oleme umbes viimase poole aasta jooksul teineteise algatusi toetanud ja võimalusel ka koos arupärimisi ning eelnõusid esitanud. Eelmise aasta lõpuks leidsime, et võiks selle koostöö mingis vormis formaliseerida. See kõnelus päädis koostööleppega,” sõnas Mikser. Edaspidi jätkavad demokraadid pisut teises formaadis.

Misker näeks heameelega koostööd ka kohalikel valimistel. ”Kohalikel valimistel on lubatud ka valimisliidud. Kindlasti räägime juba lähinädalatel, kas nendes omavalitsustes, kus demokraatidel on arvestatavaid liikmeid, sooviksid nad teha koostööd ka sotsiaaldemokraatidega ehk siis kandideerida sotsiaaldemokraatidega samas nimekirjas,” ütles Mikser.

Üks selline omavalitsus on Tallinn. Sotsiaaldemokraatidel on Mikseri sõnul tõsine ambitsioon kandideerida võimalikult suures osas 226 omavalitsusest. ”Demokraatidel on küll kümneid liikmeid, aga mitte üleriiklikku katvust. Kohalikele valimistele läheneme omavalitsuse kaupa ja vaatame, kust sellest võiks lisaväärtust tõusta. Tallinna puhul  ei saa salata, et mitmetel demokraatidel on märkimisväärne munitsipaalvõimu kogemus. See on kindlasti üks läbirääkimiste koht,” kinnitas Mikser.

Mikser märkis, et sotsiaaldemokraadid näeksid hea meelega demokraate endi ridades. ”Aga me ei ole poliitjõud, mis tegeleb kellegi sundparteistamisega. Räägime asjad konstruktiivselt läbi ja vaatame, kas tekib ühisosa ja ühishuvi. Soov, et Tallinnas ei jätkuks Keskerakonna ainuvõim, on meil kindlasti ühine. Selles oleme ühisel arusaamal,” sõnas Mikser.

Hetkel kuum